Ingezonden persbericht

Heijmans en NIBC verkopen Rond de Admirant

's-Hertogenbosch - Heijmans Vastgoed en NIBC hebben de tweede fase van het project Rond de Admirant in Eindhoven verkocht (50% Heijmans - 50% NIBC). Deze laatste fase bestaat uit diverse bouwdelen en is gezamenlijk aangekocht door de Stichting Spoorwegpensioenfonds, Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Generali Real Estate Investments B.V., bij de transactie vertegenwoordigd door SPF Beheer bv. Met de transactie is een koopprijs gemoeid van circa ¤ 80 milljoen.

Het project Rond de Admirant ligt in de Eindhovense binnenstad en is op dit ogenblik in aanbouw. Het gaat om een winkelcentrum met een ondergrondse parkeergarage met 360 plaatsen en met 11.882 m' winkelruimte, 811 m' kantoor en 4.126 m' leisure in de vorm van een bioscoop. Het project is voor 80% verhuurd. De parkeergarage zal worden geëxploiteerd door Q-Park.

Het nu verkochte deel is onderdeel van een grootschalig binnenstedelijk project. Fase één van Rond de Admirant is inmiddels voltooid. Dit is de herontwikkeling van het voormalige Philips-hoofdkantoor tot kantoorgebouw De Admirant, de realisatie van een 2-laagse, ondergrondse parkeergarage en de realisatie van de nieuwe Admirant Woontoren. De realisatie van fase 2 is inmiddels gestart. De oplevering staat gepland voor 2009.



Ingezonden persbericht