Stork Groep NV
Wisseling in Raad van Bestuur Stork

Maarten Schönfeld, CFO en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Stork, zal per 1 januari 2009 terugtreden als lid van de Raad van Bestuur. Zijn opvolger, Hans Turkesteen, thans Managing Partner Financial Advisory Services bij Deloitte, zal per 1 augustus 2008 toetreden tot de Raad van Bestuur. Deze zal dus tijdelijk uit vier personen bestaan.

Maarten Schönfeld: "De overgang van het beursgenoteerde Stork naar een Stork in private equity omgeving is voor mij een natuurlijk moment om mijn loopbaan een andere richting te geven; ik wil me meer met non-executive zaken bezig gaan houden en ook op andere gebieden dan alleen het bedrijfsleven ".

Jacques Schraven, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stork: "De heer Schönfeld gaat over drie jaar met pensioen. We gaan met het bedrijf een nieuwe fase in, die vijf à zes jaar zal duren. In die zin is dit een goed moment voor het aantrekken van een nieuwe CFO, die de hele rit zal meemaken. Wij hebben groot respect voor de beslissing van de heer Schönfeld en zijn zeer erkentelijk voor de grote bijdrage die hij aan de onderneming heeft geleverd, voorafgaand aan en tijdens de uiterst turbulente periode die we recent hebben afgesloten".

Hans Turkesteen zal per 1 augustus toetreden tot de Raad van Bestuur en zal vanaf 1 oktober 2008 Maarten Schönfeld als CFO opvolgen. Maarten Schönfeld zal tot eind 2008 vice-voorzitter van de Raad van Bestuur blijven. Hij blijft ook na 2008 voorzitter van het Pensioenfonds Stork.

Hans Turkesteen (44) is in 1982 begonnen als accountant bij Andersen. Daar heeft hij Corporate Finance opgezet en uitgebouwd. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de overgang van Andersen naar Deloitte en is sinds vier jaar verantwoordelijk voor Financial Advisory Services (FAS). Vanuit deze achtergrond heeft Hans Turkesteen veel ervaring op het gebied van fusies, overnames en financieringen.

Noot voor de pers: Stork B.V., Carine Brouwers, Tel: 035 - 695 75 79

PDF Persbericht

Stork B.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14

Als u niet langer Stork informatie wilt ontvangen, kunt u een mail sturen naar: mailto:cc@stork.com