Opsporingsbericht : Serie inbraken langs traject Brussel - De Panne (opsporingsreconstructie in TELEFACTS Crime (VTM) op 28/05/08)

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Veurne - om volgend opsporingsbericht te verspreiden : (Beeld bewakingscamera)
De politie en het parket van Veurne zouden graag deze man willen kennen die wordt verdacht van zo'n 60 à 70 inbraken in de stationsbuurten tussen Brussel en de Westkust. Er werden vaststellingen gedaan in Gent, De Pinte, Deinze, Tielt, Lichtervelde, Kortemark, Diksmuide, Veurne, Koksijde en Adinkerke/De Panne, telkens in woningen in de buurt van stations op de spoorlijn Brussel - De Panne.
De inbreker slaat meestal toe tijdens de nacht van donderdag op vrijdag. De man koopt in het station Brussel Centraal twee tickets 'enkele reis' Brussel - De Panne, De Panne - Brussel. Bij aankomst in een station langs dit traject verkent hij de onmiddellijke omgeving rond het station. Na de inbraken, zo'n 6 à 7 per nacht, neemt hij telkens de eerste trein terug richting Brussel.
Tijdens de nacht van 20 op 21 maart, rond 5 uur 's morgens, liep de reizende inbreker bijna tegen de lamp. Hij werd door een patrouille van de Politiezone Westkust opgemerkt in het station van Adinkerke. Bij een controle kwam het tot een handgemeen. De agenten werden gewond en de inbreker wist te ontkomen. Zijn jas en draagtas moest hij achterlaten. Hierin vonden de speurders de buit van de nachtelijke inbraken en een treinticket De Panne - Brussel. De man werd gefilmd door bewakingscamera's. Misschien herkent u hem wel.
Hij is van het Oost-Europese type, normaal gebouwd en ongeveer 40 jaar oud. Hij is ongeveer 1m75 groot en heeft kort donker haar. Hij droeg een lichtkleurige trui boven een jeansbroek. Herkent u deze man of weet u waar hij verblijft, aarzel dan niet de politie te verwittigen. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119. E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be. Dit opsporingsbericht staat op de politiewebsite www.politie.be, opsporingen, in de rubriek "te identificeren".