Ingezonden persbericht

Amsterdam, 28 mei 2008

Eyeworks tevens mogelijke producent in België

EYEWORKS REGISTREERT EN PRODUCEERT OOK KOMEND SEIZOEN WEDSTRIJDEN EREDIVISIE

Eyeworks Sport zal ook komend seizoen de productie en registratie van de wedstrijden van de Nederlandse Eredivisie verzorgen. Nadat Eyeworks drie jaar geleden al de Eredivisieclubs, Versatel en Talpa wist te overtuigen met elkaar in zee te gaan is de producent trots dat de 18 Eredivisieclubs, nu samen met NOS en het op te richten Voetbalkanaal, Eyeworks Sport wederom hebben gekozen voor de productie van de registratie van het Eredivisie voetbal.

CEO van Eyeworks Reinout Oerlemans: : "Dit is een groot compliment voor alle medewerkers van Eyeworks Sport en haar facilitaire partner UBF. We zullen ook komend jaar laten zien dat wij de enige juiste partij zijn voor deze klus. We kijken dan ook uit naar een in alle opzichten opnieuw spannend Eredivisieseizoen."

Naast de Nederlandse Eredivisie is Eyeworks ook in de race om de registratie en productie te verzorgen van de Belgische competitie.

Over Eyeworks

Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport ontwikkelt, produceert en distribueert. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in 12 landen, op 4 verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan 50 landen over de hele wereld uitgezonden.

Eyeworks Sport produceert de belangrijke sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder alle belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het nationaal elftal. Eyeworks heeft drama-, film- en documentaire titels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende Antonia, De Zaak Alzheimer en Windkracht 10. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en ready-made programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, Ticket to the Tribes, Win My Wage, Who Wants to Marry my Son en het in eigen huis ontwikkelde Beat the Blondes.



Ingezonden persbericht