Persbericht

SIEMENS PLM SOFTWARE INTRODUCEERT NX 6 SOFTWARE
~ Design Freedom met synchronous technology en geavanceerde simulaties zorgen voor een doorbraak in productontwerp ~

's-Hertogenbosch, 28 mei 2008 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), introduceert vandaag NX(TM) 6. Deze nieuwe versie van de digitale software voor productontwikkeling maakt gebruik van de door Siemens PLM Software pas geïntroduceerde synchronous technology. Siemens PLM Software deed de aankondiging in combinatie met zijn jaarlijkse analistenevenement vorige week in Boston.

"NX 6 zorgt voor de doorbraak in digitale productontwikkeling die we afgelopen maand aankondigden," zegt Joan Hirsch, vice president NX productontwikkeling bij Siemens PLM Software. "We hebben synchronous technology geïntegreerd in de uitgebreide NX toolset, wat zorgt voor efficiëntie verbetering op het gebied van ontwerp, simulatie en productie. Deze nieuwe versie vergroot het momentum en het groeiende marktaandeel van NX."

"Door de implementatie van NX is onze productiviteitstoename boven de doelstellingen uitgekomen en we realiseren een algehele verbetering van 20 procent in de CAD operation efficiency," zegt Keigi Fukushi, general manager Process Information Management Department, R&D Engeneering Management Division bij Nissan Motor Co.,Ltd. "We geloven dat het NX-team Nissan helpt de lange termijn doelstellingen in productontwikkeling te bereiken."

Vier belangrijke NX 6 innovaties
- Flexibiliteit - NX 6 biedt gebruikers meer flexibiliteit met Design Freedom gebruik makend van synchronous technology. Dit stelt de gebruikers in staat om snelle wijzigingen in het modelcreatieproces door te voeren. Design Freedom combineert nu het beste van constraint-driven technieken met direct modeling in een technologie die gebruikers voorziet in een tot honderd keer snellere ontwerpervaring dan ooit tevoren.
- Kracht - NX 6 kan extreem complexe problemen aan door uitgebreid CAD/CAM/ CAE. NX 6 advanced simulation biedt een oplossing voor de meest uitdagende CAE-uitdagingen, waardoor het aantal fysieke prototypes met 30 procent afneemt.
- Coördinatie - NX 6 integrale procesaanpak leidt tot 20 procent snellere doorlooptijden bij productontwikkeling, door proces efficiëntie verbeteringen zoals feauture-based machining.
- Productiviteit - NX 6 biedt engineers en ontwerpers verhoogde productiviteit door de belangrijke verbeteringen voor hergebruik zoals scrapbook modeling waardoor de doorlooptijd met 40 procent kan afnemen. NX 6 geeft engineers de mogelijkheid multi-CAD data te gebruiken tijdens ontwerp-, analyse- en productieprocessen. Dit vermindert de noodzaak om modellen aan te passen en resulteert in snellere analyse- en fabricagetijden.

Design Freedom, versterkt door synchronous technology voor meer flexibiliteit
NX 6 breidt de mogelijkheden van Design Freedom uit met de nieuwe synchronous technology applicatielaag. NX 6 Design Freedom biedt een nieuwe benadering voor de creatie en bewerking van geometrie. Hierdoor wordt CAD eenvoudiger voor iedereen in de productlevenscyclus, inclusief ontwerpers, engineers, analisten en productie-engineers.

Een nieuwe "active selection"-techniek voegt waar nodig intelligentie toe aan het ontwerp. Deze geavanceerde selectiemethoden herkennen automatisch logische en feature-relaties zelfs als het geen NX-data betreft.

"Design Freedom van NX 6 verbetert de mogelijkheden van engineers om om te gaan met externe niet-parametrische of zeer complexe modellen," zegt Feng Lianguo, chief engineer, Hisense Air-Conditioner R&D Centre. "We kunnen gemakkelijk en snel het model of feature hergebruiken en niet alleen van oude, maar ook van andere CAD- software. Het wordt zeker een krachtige tool voor het assisteren van engineers en het zal ook de modelleringsmethode verbeteren."

Naast Design Freedom verbetert NX 6 de gebruikerservaring door verbeteringen in de rol-gebaseerde user-interface van NX 5. De user-interface van NX 6 voegt - voor een snelle interactie - een full screen mode voor maximale graphics en aanpasbare on-screen pop ups toe. Hierdoor kunnen incidentele gebruikers zich meten met de meest ervaren CAD-gebruikers.

Geavanceerde simulaties voor meer kracht
NX 6 is gebaseerd op Siemens PLM Software's visie rondom Lifecycle Simulation; simulaties te laten plaatsvinden in de gehele productlevenscyclus om zo ontwerpkwaliteit en productinnovatie te waarborgen. Deze nieuwe release omvat een volledige suite van robuuste multi-disciplinaire simulatie-oplossingen die voldoen aan de wensen van geavanceerde CAE analyse-experts, ontwerpers en ontwerpengineers.

NX 6 simulatie biedt uitbreidingen op de geïntegreerde Advanced Flow en Advanced Thermal oplossingen. Dit maakt simulatie mogelijk van de volledige range van gekoppelde multi-physics, inclusief geleiding, gedwongen convectie en condensatie. Bovendien biedt het nieuwe FEA-model correlatie-mogelijkheden voor CAD-engineers om de nauwkeurigheid van hun simulatieresultaten te valideren tegen de werkelijke prestatiematen van fysieke prototypen. Dit resulteert in betere ontwerpbeslissingen en een hoger nauwkeurigheidsniveau.

Wereldwijd toegang tot centraal beheerde data voor betere coördinatie
NX verbetert de coördinatie door CAD/CAM/CAE-disciplines te integreren in de levenscyclus van een product. Door toegang tot centrale beheerde kennis wordt productontwikkeling versneld. Productkennis wordt gebruikt in downstream-applicaties door product en manufacturing information (PMI)-data. NX 6 benut PMI-data om de informatiestromen binnen de levenscyclus te verbeteren. Dit sluit aan bij de feature-based automatische programmering in NX CAM en reduceert NC programmeertijd met 20 procent.

Verder wordt CAE-productkennis gecoördineerd door NX Advanced Simulation, dit benut het nieuwe CAE-datamodel en de CAE Assembly Product Structure van Teamcenter® for simulation. De integratie met Teamcenter maakt wereldwijde aanpassingen van nieuwe productontwikkelingsprocessen mogelijk, inclusief de integratie van data van zowel commerciële als in-house simulatietools.

NX 6 verbetert ook de coördinatie met Teamcenter prestatieverbetering door de nieuwe Teamcenter-architectuur. Dit is met name belangrijk voor ontwerpteams die werken op meerdere locaties waardoor de behoefte aan real-time informatie van kritiek belang is.

Met Geolus® Search kunnen engineers zoeken naar veel voorkomende onderdelen op basis van omvang en vorm. Geolus Search is een 3D-zoekmachine waarmee onderdelen snel geïdentificeerd worden op basis van geometrische karakteristieken. Geolus zoekresultaten kunnen NX-onderdelen bevatten, JT-data of data van andere CAD-systemen.

Hergebruik door de levenscyclus voor meer productiviteit
Een onderscheidende feature van NX vergeleken met concurrerende systemen is de mogelijkheid om kennis in CAD/CAM/CAE te hergebruiken. NX 6 maakt hergebruik van producten mogelijk waardoor de ontwerptijd korter wordt. Design Freedom maakt het gebruikers mogelijk om intelligentie toe te voegen waar nodig in een multi-CAD ontwerp..

NX 6 ondersteunt een nieuwe workflow genaamd "scrapbook modeling" waarmee gebruikers gedeelten van een model kunnen knippen, kopiëren en plakken om het geometrische hergebruik te doen toenemen. Dit verlaagt de inspanningen voor het maken van een model met 70 procent.

Bovenop het hergebruik van productkennis in het ontwerp, biedt NX de mogelijkheid om productieprocessen te hergebruiken, wat veel tijd scheelt. De nieuwe NX 6 Machining Knowledge Database kan bijvoorbeeld feature-based fabricageprocessen opslaan voor het ondersteunen van automatisch programmeren en om de best practices van het bedrijf te delen. Voorgedefinieerde machine toolkits versnellen ook de implementatie.

Beschikbaarheid
Naar verwachting is NX 6 beschikbaar vanaf eind juni 2008. Voor een complete NX 6 handleiding, zie www.siemens.com/plm/nx6

(1047 woorden)