Persbericht

SIEMENS PLM SOFTWARE INTRODUCEERT NIEUWE VELOCITY SERIES-PRODUCTEN
~ MKB-suite blijft leidend op PLM-markt voor middelgrote bedrijven ~

's-Hertogenbosch, 28 mei 2008 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), heeft vandaag nieuwe versies van de volledige Velocity Series(TM)-portfolio aangekondigd, inclusief Solid Edge® software met synchronous technology. Siemens PLM Software deed de aankondiging in combinatie met zijn jaarlijkse analistenevenement vorige week in Boston.

Velocity Series is de eerste complete, voorgeconfigureerde PLM-softwareportfolio voor digitaal productontwerp, analyse, productie en datamanagement gericht op het MKB. De portfolio is tweeënhalf jaar geleden op de markt gebracht en heeft sindsdien consistente en sterke groei gerealiseerd voor Siemens PLM Software.

"Tweeënhalfjaar geleden introduceerden wij als eerste een complete PLM-portfolio voor het MKB", aldus Tony Affuso, chairman en CEO van Siemens PLM Software. "We zijn enorm trots op de prestaties en de wijze waarop de markt deze producten heeft geadopteerd. Momenteel is deze portfolio een van de snelste groeiers in onze productlijn. Onze focus op een PLM-portfolio dat het MKB een snellere uitrol biedt, zorgt voor efficiëntere distributie en een lage Total Cost of Ownership (TCO) is cruciaal geweest voor ons succes."

Goede prestaties
De omzet van Velocity Series groeit nog steeds bijna twee keer zo snel dan de 14 procent groei die staat voor het gemiddelde van de gehele PLM mid-market. Daarnaast heeft Velocity Series een essentiële rol gespeeld in de uitbreiding van Siemens PLM Software's verkoopkanaal, dat nu meer dan 425 partners wereldwijd telt en meer dan een derde van Siemens PLM Software's licentieomzet genereert. Bovendien komt bijna 90 procent van de Velocity Series-licentieomzet uit het kanaal, en verkoopt meer dan 80 procent van de Velocity Series-partners nu meerdere producten uit de Velocity Series-portfolio.

"Onze groei onderstreept de vraag naar PLM bij MKB-bedrijven", verklaart Bruce Boes, global vice president, Velocity Series Marketing bij Siemens PLM Software. "De Velocity Series-portfolio is uniek binnen de industrie. De schaalbaarheid en vanuit eerdere ervaringen voorgeconfigureerde instellingen maken Velocity Series-producten eenvoudiger te implementeren en te gebruiken, met één van de laagste TCO's in de markt en behoud van reeds gedane investeringen. Wij blijven verbeteringen uitbrengen voor alle producten zonder dat de onderlinge integratie daar onder te lijden heeft. Velocity Series biedt een compleet geïntegreerde CAD- en PDM-omgeving en volledige integratie tussen CAM en CAD, evenals ingebouwde CAE in CAD. En wat het allerbelangrijkst is voor het MKB: de portfolio biedt de mogelijkheid om op elk punt te beginnen en vandaar uit verder te groeien, al naar gelang de behoefte."

"Velocity Series van Siemens PLM Software is een van de eerste portfolio's die een brede PLM-benadering uitdraagt voor het MKB. Hun ervaring in het vergroten van het aantal klantimplementaties over meerdere domeinen valideert hun opzichzelfstaande en tegelijk geïntegreerde productportfolio", zegt Ed Miller, president van CIMdata. "Net als grote organisaties implementeren bedrijven in het MKB meestal niet in één keer een volledige PLM-strategie. In plaats daarvan voeren ze PLM-processen en -technologie stapsgewijs in met een tempo dat de organisatie kan bijbenen. Zo slagen ze erin om waarde te creëren op zowel de korte als lange termijn."

Introductie van Solid Edge met synchronous technology
Solid Edge is de CAD-component van de Velocity Series. De nieuwe editie van Solid Edge is de eerste versie met de nieuwe digitale productontwikkelingstechnologie die Siemens PLM Software vorige maand heeft aangekondigd. Solid Edge met synchronous technology is een compleet feature-based 2D/3D CAD-systeem dat de snelheid en flexibiliteit van direct modeling combineert met de precieze controle van door 3D bematingsgestuurd ontwerp. Solid Edge met synchronous technology zal de manier waarop engineers met CAD-software ontwerpen fundamenteel veranderen. Door de grotere flexibiliteit van history-free, feature-based modelleren, kunnen ontwerpers meer opties uitwerken in minder tijd, waardoor de innovativiteit en kwaliteit toeneemt terwijl de time-to-market korter wordt.

Naast history-free, feature-based modelleren omvat Solid Edge diverse andere verbeteringen, waaronder doorbraken in "Procedural Features" voor geparameteriseerde wijzigingen zonder herberekening van de historie, een "Synchronous Solve" die wijzigingen toestaat ongeacht de volgorde van creatie, nieuwe "Live Rules" die dimensionele veranderingen mogelijk maken in voltooide modellen en 3D driving dimensies die het mogelijk maken om geometrische wijzigingen op je modellen uit te voeren. Al deze nieuwe opties zijn beschikbaar via nieuwe "Grab and Go" manipulaties.

Teamcenter Express cPDM
Teamcenter® Express is de voorgeconfigureerde collaborative product datamanagement (cPDM)-component van de Velocity Series. De nieuwste editie is Version 4, die verbeterde samenwerking en controletools bevat voor projectmanagers, hoofdontwerpers en eindgebruikers. Twee nieuwe modules helpen het MKB bij het stroomlijnen van hun ontwikkelcapaciteit en verbreden en verbeteren de toegang tot hun productdata. De eerste module is een geïntegreerde project- en programmamanagementtool voor projectmanagers. De tweede is een goedkopere web client voor gebruikers op de werkvloer, die dezelfde snelle toegang tot productdata biedt waar ontwerpers en ontwikkelaars volgens analisten 10 tot 12 procent van hun tijd mee besparen. Teamcenter Express bevat nu gerichte ondersteuning voor deze essentiële rollen, waardoor het MKB nieuwe producten sneller op de markt kan brengen, met een hogere kwaliteit en optimaal gebruik van de beschikbare middelen.

CAM Express
CAM Express is de NC programming-component van de Velocity Series. Deze component bevat een grote variëteit aan programmeermogelijkheden, waaronder high speed machining, multifunction mill-turning en 5-axis machining. De nieuwe editie is Versie 6 en bevat substantiële verbeteringen in 3-axis machining en feature-based automation. Nieuwe opties zijn onder meer nieuwe snijmethoden voor bochten/randen en 3D-profielsnijden, geoptimaliseerde technieken voor het afronden van hoeken, betere eindsnedes door gespecialiseerde puntendistributie, en nieuwe tools voor het wijzigen en en opdelen van toolpaths. Bovendien bevat Version 6 feature recognition- en knowledge editor-technologie van Tecnomatix®, de softwareportfolio voor digitale productie van Siemens PLM Software, waarmee tot 90 procent van de programmeertijd voor herhaalbare functies bespaard kan worden.

Femap FEA
Femap® is het eindige elementen-analyse (FEA)-component van de Velocity Series. De nieuwste editie, Version 10, helpt gebruikers eenvoudig en snel FEA-modellen te creëren uit CAD-data dankzij nieuwe meshing-mogelijkheden. De huidige meshing-modellen zijn geautomatiseerd, terwijl er nieuwe functionaliteit is toegevoegd voor interactieve meshing en model- en elementcontrole. Deze verbeteringen, gecombineerd met nieuwe voorgedefineerde en gestandaardiseerde workflowmethodes, maken het makkelijker en veel sneller om consistent en accuraat meshed modellen voor analyse te produceren. Version 10 bevat ook verbeterde solver integratie-ondersteuning, waardoor Femap's kracht als een standalone solver-neutrale FEA-modelleringsoplossing gehandhaafd blijft.

Beschikbaarheid
Solid Edge met synchronous technology, Teamcenter® Express V4 en CAM Express V6 zijn volgend kwartaal beschikbaar; Femap® volgt het kwartaal daarna. Zie voor meer informatie www.siemens.com/velocity .

(1048 woorden)