Ingezonden persbericht

Pillenkwestie: PCOB roept partijen op hun taak waar te maken!

De PCOB, de belangenbehartiger voor 50-plussers, roept apothekers en verzekeraars, maar ook de (huis)artsen, op hun taken waar te maken in de 'pillenkwestie', waarbij enkele grote verzekeraars per 1 juli alleen nog de goedkoopste versie van veel generieke geneesmiddelen vergoeden.

Gerrie Abrahamse, beleidsmedewerker zorg bij de PCOB, roept allereerst de verzekeraars op hun zorgplicht serieus te nemen en te zorgen dat mensen medicijnen vergoed krijgen. Daarnaast moet de keuzevrijheid van verzekerden gewaarborgd blijven en moet mensen de tijd gegund worden te wennen aan nieuwe medicijnen en nieuwe regelgeving.

Richting apothekers zegt Abrahamse: "Zorg ervoor dat mensen gewoon die medicijnen krijgen waarvoor ze een recept hebben gekregen van de voorschrijvend arts."

Ook voor de huisartsen heeft Abrahamse een boodschap: "Laat u niet ringeloren door de strijd tussen verzekeraars, apothekers en fabrikanten van medicijnen. Blijf vooral die medicijnen voorschrijven die in het belang zijn van de zorgvrager."

Ten slotte maakt Abrahamse zich zorgen over de positie van juist de oudere verzekerden. "Het is nog maar zeer de vraag of de verzekeraars ook inderdaad hun voordelen doorberekenen aan de verzekerden. Daarom zeg ik tegen de oudere verzekerden: Laat u niet gebruiken in deze strijd en kies vooral partij voor uzelf. Dat betekent goedkope medicijnen waar dat kan en dure waar dat moet en vraag om een onafhankelijk advies!"



Ingezonden persbericht