Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam

Opening Juni Kunstmaand 08: Con-Fusion op het Mercatorplein

Juni Kunstmaand komt er weer aan in De Baarsjes! Met swingende bands en orkesten, dansvoorstellingen in een multimedia presentatie, workshops tango en Urban dance belooft de opening van Juni Kunst Maand 08, zaterdag 7 juni op het Mercatorplein, een groot feest te worden.

Het gratis evenement op het Mercatorplein is helemaal in de sfeer van muziek uit alle hoeken van de wereld. De organisator van Tangomagia, het jaarlijkse tangofestival in de Beurs van Berlage, haalt klinkende namen naar het Mercatorplein, zoals Otros Aires uit Barcelona en de Amsterdamse theatergroep ISH. Vanaf 18 uur kunnen bezoekers dansworkshops volgen, om 20 uur barsten de voorstellingen los.

Op www.junikunstmaand.nl is het volledige programma van Juni Kunstmaand 08 te vinden. Een maand lang is er van alles te beleven in De Baarsjes: een drijvende diva bij het Sieraad, concerten in de Jeruzalemkerk (o.a. van de wereldberoemde violiste Liza Ferschtman), een geheime tuinenroute door de Chassébuurt, verschillende foto- en kunsttentoonstellingen, en nog heel veel meer. In totaal zijn er meer dan 50 evenementen, voorstellingen en optredens.

Zelf meedoen kan ook: er zijn verschillende dans- en muziekworkshops, creatieve workshops -o.a. bij Club Zonder Filter, de nieuwe nachtburgemeesters van Amsterdam! - , en er is ook een Mobiele Minituinenwedstrijd.

Voor kinderen is er een speciaal programma. Verschillende scholen verzorgen zelf een evenement. De St. Janschool maakt een speurtocht door Schatkamer De Baarsjes, de kinderen van de Rosa Boekdrukkerschool spelen in een kinderopera, en basisschool Corantijn onthult een mozaïekkunstwerk.

Sinds de eerste editie in 2002 is Juni Kunstmaand uitgegroeid tot een staalkaart van alles wat er in De Baarsjes aan kunst en cultuur wordt georganiseerd. Ook dit jaar zijn alle deelnemers er weer in geslaagd een kleurrijk en gevarieerd programma samen te stellen. Alles wat te zien is tijdens Juni Kunstmaand is gemaakt of wordt uitgevoerd door de mensen uit stadsdeel De Baarsjes.

---