Provincie Zuid-Holland
provincie zuid holland
Vergadering Gedeputeerde Staten 27 mei 2008

---

VERGADERING GEDEPUTEERDE STATEN 27 MEI 2008

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 27 mei 2008. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten en agenda's van de GS-vergadering vindt u ook op deze website onder Stateninformatie.

Goedkeuring voor plannen rond Stedenbaanstation Leiden
Met de goedkeuring van het bestemmingsplan Leiden-Noord wordt de weg vrij gemaaktvoor het bouwen van 2100 woningen in Leiden-Noord. Circa1700 woningen en tussen de 9.000-13.000 m2kantoren uit het plan vallen binnen het invloedsgebied van het station Leiden CS. Het station LeidenCS is een van de 36 zogeheten Stedenbaanstations. De Zuidvleugelpartners en de NS hebben afspraken gemaakt over het intensiveren van woningbouw en kantoren rond deze stationslocaties. Door deze verdichting wordt het gebruik van het openbaar vervoer gestimuleerd en wordt het op termijn mogelijk treinen vaker te laten rijden en de groene ruimte gespaard. Lees het persbericht.

Prestatieafspraken jeugdzorg
De provincie heeft met jeugdzorgaanbieders prestatieafspraken gemaakt over de mate waarin de doelen van de zorg worden behaald en in hoeverre cliënten tevreden zijn met de geboden zorg. Hiermee loopt de provincie vooruit op landelijke afspraken met de minister voor Jeugd en Gezin over de inzet van effectieve instrumenten in de jeugdzorg. Gedeputeerde Staten antwoorden dit op vragen van de ChristenUnie/SGP-fractie in Provinciale Staten.

Met de minister is verder overeengekomen dat de doorstroom in de jeugdzorg wordt bevorderd en dat zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van het zelfoplossend vermogen van cliënten. Gedeputeerde Staten gaan hierover bestuurlijke afspraken maken met de gemeenten in het kader van de Regionale Agenda Samenleving. Zo moet regionaal voldoende huisvesting voor jongeren worden gerealiseerd om ervoor te zorgen dat jongeren eerder kunnen uitstromen uit de 24-uurs jeugdzorg. Hierdoor ontstaat meer ruimte in de jeugdzorg en slinken de wachtlijsten.

Het volledige antwoord op PS vraag nr. 2163 staat uiterlijk een week na vaststelling van de antwoorden op www.zuid-holland.nl onder het kopje 'Stateninformatie'.

Herverdelingsvoorstel vrijval MPI
Door aanbestedingswinst bij de N 457 Ouderkerk, een lagere provinciale bijdrage aan de N 215 bij Dirksland-Melissant en een optelsom van kleinere bedragen die vrijvallen, is in het Meerjarenprogramma Provinciale Infrastructuur (MPI) een bedrag van ¤ 20,3 miljoen beschikbaar voor andere verkeeer- en vervoerprojecten. Dit bedrag komt onder meer ten gunste van het project 3-in-1, voor uitbreiding van het pakket van maatregelen voor de fiets en de dekking van hogere kosten voor indexering, grondverwerving en grondgesteldheid. Daarnaast wordt een groot gedeelte gereserveerd voor Integrale Ruimtelijke Projecten van de provincie, zoals de As Leiden Katwijk, en bijdragen aan projecten uit het Rijksprogramma Randstad Urgent.

Beleidsregel Subsidiëring Clusterprojecten Zuid-Holland 2008
Om strategische innovatieprojecten te bevorderen en de samenwerking tussen partijen, die daarvoor nodig is, te stimuleren heeft de provincie een subsidieregeling opgesteld. Het gaat daarbij concreet om projecten in de vier clusters: Transport en Logistiek, Greenports, Life en Healthsciences en Water- en Deltatechnologie. De regeling loopt van 1 augustus 2008 tot het einde van 2010. In totaal is hiervoor ¤ 15 miljoen aan overheidsmiddelen beschikbaar. De regeling wordt uitgevoerd in het kader van de Europese Fonds voor regionale Ontwikkeling (EFRO). Dat houdt in dat vanuit Europa ¤ 7,5 miljoen wordt bijgedragen en dat zowel het Rijk als de provincie ieder ¤ 3,75 miljoen bijdragen. De provincie wil op deze manier niet alleen bijdragen aan de innovatiekracht van het bedrijfsleven in Zuid-Holland. De verwachting is dat de projecten die voor subsidie in aanmerking komen ook een groot aantal investeringen en banen opleveren.

Subsidies
In het kader van de Regeling Brede Doeluitkering (BDU) voor mobiliteitsprojecten is subsidie aan de gemeente Noordwijkerhout voor het verbeteren bereikbaarheid/ verkeersveiligheid van de Delfweg ¤ 456.000,- toegekend.

Aan Stichting Trivium te Dordrecht is een subsidie verleend van ¤1..540.000,- voor het project Aanpak van wachtlijsten 2008.

Aan PSJ te Rotterdam is een subsidie verleend van ¤107.000,- voor hhet project Zicht op effectiviteit vervolgfase.

Aan Vierstroomzorgring te Gouda is een subsidie verleend van ¤ 103..900,- voor het project Begeleiding Risicogezinnen.

Aan Stichting Careyn te Spijkenisse is een subsidie verleend van ¤2221.194,- voor het project Begeleiding Risicogezinnen.

Aan Stichting Beveiliging Bedrijfsterreinen Zoetermeer (SBBZ) is een subsidie verleend van ¤50.000,- voor de Zuid-Holland Internet Exchange (ZZHIX).

Aan Stichting Zorgbelang Zuid-Holland is een incidentele subsidie verleend van ¤140.000,- voor Frictiekosten 2008.

Dwangsommen /Bestuursdwang
Bij overtredingen van wet- en regelgeving kan de provincie een 'last onder dwangsom' opleggen en bestuursdwang toepassen.

Aan Alphense Puinrecycling is last onder dwangsom opgelegd voor overtredingen van de voorschriften van vigerende vergunning in de toekomst te voorkomen.

---

GEGEVENS WIJZIGEN / UITSCHRIJVEN:
http://pzhezine.ezines.i-park.nl/frontend/IPARKMAIL_PZHEZINE/unsub.cfm?uid=617&clist=23