Ingezonden persbericht


Persbericht

23 mei 2008

Prijsuitreiking Schatkistzoektocht van de Publieksdag

Tien Schatkisten zijn afgelopen Publieksdag van Nationaal Landschap IJsseldelta gevonden. De hoofdprijs werd gevonden door Lisanne Bosch uit Hasselt bij Molen de Zwaluw in Hasselt en wordt op 28 mei uitgereikt bij de vindplaats van de Schatkist.

De zoektocht naar de Schatkist
Op de Publieksdag 2008 konden kinderen op Schatzoektocht in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Om de kinderen op weg te helpen bevatte het programmaboekje van de Publieksdag tien aanwijzingen die naar de Schatten leidden. Het moeilijkste raadsel was 'Houden Zwaluwen soms ook van schatten?' en leidde naar Molen De Zwaluw. Lisanne Bosch had de beste speurneus en zij wint met de vondst van de Schatkist bij de molen de hoofdprijs, een waardebon voor pannenkoeken met ijs eten met het hele gezin bij het Pannenkoekenschip De Gebeurtenis in Zwolle.

De overige prijzen waren 2 tweede prijzen, een filmarrangement van Movie Unlimited uit Kampen en 7 derde prijzen, het stripboek Het Goud van Kampen gemaakt door Arie van Vliet en Paul Reichenbach. De hoofdrolspelers van dit stripboek, Kim en Eddy, zijn ook getekend op de Schatkist en bij de opdrachten die in de Schatkist zitten. Naast de Schatkist is er voor de ouders een Schatkaart gemaakt met eveneens tekeningen van Arie van Vliet.

Zelf Schatten zoeken?
Maak zelf ook kennis met de schatten van het Nationaal Landschap IJsseldelta met de IJsseldelta Schatkaart en Schatkist. De Schatkaart laat op verrassende wijze bijzondere plekken zien in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Stap in de auto of op de fiets en laat u verrassen door al het moois in dit gebied. Voor de kinderen is er de Schatkist te koop die op speelse wijze met leuke opdrachten de IJsseldelta laat zien. Ga samen met uw (klein)kinderen op pad en ontdek grote en kleine schatten.

De Schatkaart is voor E1,95 en de Schatkist voor E3,95 te koop bij de VVV kantoren in de IJsseldelta.

VVV Hasselt VVV/ANWB Kampen VVV Zwartsluis VVV Zwolle Markt 1 Oudestraat 151 Museumlaan 2 Grote Kerkplein 15, Ingang Sassenstraat
0900 5674637 0900 1122375 0900 5674637 0900 1122375