Nederlandse Tafeltennisbond

Nationale C-Meerkampen Heren 2008

Spanning, sensatie en onvoorspelbaar verloop bij de heren: Keizer (De Veluwe) wint.

Het herentoernooi had een merkwaardig verloop.

Het toernooi begon met het niet komen opdagen van Ronald Vijverberg (Avanti). Hierdoor moest het hele wedstrijdschema gewijzigd worden.

In de achtkamp was Angelo Antonietti (US) op grond van de vorige ronden huizenhoog favoriet, met als outsiders Tim Tinus (Flash), Johan t Hooft (Sar 72) en Joost Keizer (De Veluwe). t Hooft en Tinus kregen halverwege al twee nederlagen achter hun naam, waardoor werd verwacht dat Antonietti (nederlaag tegen de Groot - Shot S) en Keizer (ongeslagen) onderling zouden uitmaken wie de eerste plaats voor zich zou opeisen.

Keizer liet zich echter verrassen door vd Mark (TTC Middelburg) en verloor daarna het duel tegen Antonietti waardoor deze opeens de beste papieren in handen kreeg. Zeker ook omdat hij in de voorlaatste ronde, zij het moeizaam, een 2-0 voorsprong pakte tegen t Hooft. Deze voorsprong bleek echter niet genoeg en Keizer profiteerde van deze misstap.

De tussenstand aan kop voor de laatste ronde was als volgt:


1 Joost Keizer (De Veluwe)


2 Angelo Antonietti (US)


3 Gamal de Groot (Shot S)


4 Tim Tinus (Flash)


5 Johan t Hooft (Sar 72)


6 Jorrit Kalkman (ZTTC)

6-4 (1-15-4)

6-4 (1-1 5-5) 6-4 (1-1 4-5) 6-3 (1-1 5-4) 6-3 (1-1 4-4) 6-3 (1-1 4-5)

Keizer, Antonietti en de Groot zouden bij winst in de laatste ronde kans maken op de eindwinst. Het toeval wilde echter dat in de laatste ronde de volgende wedstrijden op het programma stonden: Keizer-t Hooft, Antonietti-Tinus, de Groot-Kalkman. Het kon dus zomaar zijn dat de zes heren allen op 4 winstpartijen zouden eindigen. In dat geval zou de overwinning gaan naar t Hooft.

Hoe leuk deze theorie ook was, in de praktijk bleken Keizer en de Groot te sterk voor hun tegenstanders. Daarmee verzekerde Keizer zich van de eerste plaats. Antonietti zou zijn laatste wedstrijd tegen Tinus spelen met als inzet de tweede plaats. Hij beging echter een grote vergissing door in de zaal zijn rubbers te plakken voor het oog van de leiding. Zoals algemeen bekend is dit verboden en, hoe pijnlijk ook in dit stadium van het toernooi, hier staat maar één straf op: diskwalificatie. Hierdoor werden alle uitslagen van Antonietti geschrapt en viel t Hooft zelfs terug naar de laatste plaats. Net als in het damestoernooi boekten ook bij de heren de reservespelers goede resultaten: Kalkman (ZTTC) werd derde en de Groot (Shot S) bleef slechts op onderling resultaat verwijderd van de eindwinst.

De einduitslag is weer snel te vinden door het aanklikken van "uitslagen" in het rijtje "toernooien" boven de nieuwsberichten.