Dienstenbond CNV

Nieuws

27 mei 2008

Nieuwsbrief Randstad/Vedior

Gisteren hebben we overeenstemming bereikt met Randstad over een principe-akkoord op hoofdlijnen voor het herplaatsingskader dat van toepassing zal zijn op de integratie tussen Randstad en Vedior in Nederland.

Overeenstemming herplaatsingskader
Wij denken dat we alles er uit hebben gehaald en zo goed mogelijke afspraken hebben gemaakt. Hoewel we af hebben moeten zien van het principe van afspiegeling zijn veel punten, zoals we die in de vergadering van afgelopen donderdag besproken hebben, opgenomen in het akkoord.

Procedure
We zullen de komende dagen besteden aan het juist op papier zetten van het principe akkoord. Pas als we het met de werkgever over de teksten eens zijn, zullen we meer inhoudelijk ingaan op de afspraken. Dit om misverstanden te voorkomen.

Zodra de tekst klaar is, sturen wij u deze toe. Daarna zullen we een ledenvergadering houden om toelichting te geven op het akkoord en zullen we onze leden in de gelegenheid stellen om hun stem uit te brengen over het akkoord. Want uiteindelijk hebben onze leden het laatste woord over de gemaakte afspraken.

Advisering OR-en
Belangrijk is ook dat we Randstad hebben laten weten dat we niet tot een definitief akkoord overgaan zolang de adviesprocedure ten aanzien van de organisatiewijzigingen door de ondernemingsraden nog niet is afgerond. Dus alleen als ook alle ondernemingsraden groen licht gegeven hebben en onze leden instemmen zullen wij overgaan tot het ondertekenen van het akkoord. Dat betekent ook dat er tot die tijd GEEN uitvoering kan plaatsvinden van de integratie zoals die voorligt bij de ondernemingsraden.

Zodra we de overeenstemming hebben over de teksten sturen wij u die toe, samen met de uitnodiging voor een ledenvergadering.

Vragen
We hopen u voor nu voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of via 023-5651052. U hoort snel weer van ons.

Lid worden
Lid worden is belangrijk. Op die manier kunt u meepraten over belangrijke zaken en bijvoorbeeld stemmen over het herplaatsingskader. Zeg ook aan uw collega's dat hun steun en stem belangrijk is. Zij vallen misschien namelijk straks ook onder het herplaatsingskader. Maak ze dus lid en kijk op www.cnvdienstenbond.nl.