Gemeente Vlaardingen


Centrum autoluwer

28 mei 2008

Een verkeersluw centrum maakt het prettiger toeven voor bewoners en bezoekers. Het college van B&W heeft daarom besloten het Veerplein en de Westhavenplaats af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Veerplein
Voor bevoorrading is het Veerplein toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer op werkdagen van 6.00 tot 11.00 uur, op woensdag (marktdag) van 6.00 tot 9.00 uur. Daarnaast wordt voor een soepele doorstroming van het verkeer de eenrichtingsroute op de Waalstraat Kuiperstraat Fransenstraat en ook op de Paterstraat omgedraaid. Dan is er een rondje mogelijk: vanaf Paterstraat linksaf de Waalstraat in, rechtsaf Veerplein, rechtsaf Fransenstraat en weer rechtsaf Kuiperstraat. De afsluiting van het Veerplein vindt plaats door middel van bebording en paaltjes.

Westhavenplaats
Het gebied tussen Westhavenplaats 27 en Westhavenkade 39 wordt ook voetgangersgebied. Dit na een proef vorig jaar met de verruiming van de weekendafsluiting. Fietsers zijn toegestaan, bromfietsen niet. Laden en lossen is toegestaan op maandag tot en met vrijdag tussen 6.00 en 11.00 uur, net zoals in de overige voetgangersgebieden. In eerste instantie komen er verzinkbare palen, later een automatisch afsluitsysteem. Dan wordt ook de straat verbouwd.

Deze besluiten inclusief bezwaarmogelijkheden, zijn terug te vinden onder Bekendmakingen, Verkeersbesluiten