Finse Reaktor Innovations verkozen tot beste plek om te werken in Europa

28/05/2008 08:05

PR Newswire

HELSINKI, May 28 /PRNewswire/ -- Het Finse softwarebedrijf Reaktor Innovations is verkozen tot de beste plek om te werken in Europa. Op een gala dat gisteren is gehouden in Londen, werd aangekondigd dat Reaktor de Europese winnaar was in het Geweldige Plek om te Werken-onderzoek binnen het onderdeel kleine en middelgrote ondernemingen. 1250 bedrijven uit 15 Europese landen namen deel aan het onderzoek.

Diverse aspecten van Reaktors aanpak zijn uniek. De bedrijfsoperaties van de onderneming zijn gebaseerd op het zo goed mogelijk uitvoeren van alle taken. De medewerkers zijn experts en vaklieden binnen hun veld en het bedrijf levert een enorme bijdrage aan de vaardigheden en het welzijn van zijn personeel.

"Menselijke waarden vormen de fundering van ons werk: bij ons staan mensen op de eerste plaats. De enige wijze waarop we zullen slagen is als de beste experts in het veld hard voor het bedrijf blijven werken. Een succesvolle organisatie van experts kan niet vanuit een ivoren toren of achter gesloten deuren worden geleid," aldus Reaktors CEO Vesa Lauronen.

De persoonsgerichte aanpak van het management wordt bijvoorbeeld in praktijk gebracht door flexibiliteit en door de medewerkers te ondersteunen in hun uiteenlopende levenssituaties. Verder werkt men volgens normale werkuren, wat binnen de branche niet veel voorkomt.

"De werkwijzen van Reaktors management worden gekenmerkt door sterke en alomvattende knowhow omtrent expertmanagement. Bij Reaktor zijn het niet alleen de individuele elementen die op hun plaats vallen. In de volledige managementfilosofie van het bedrijf staat het individu centraal," zegt de CEO van het Geweldige Plek om te Werken-instituut in Finland, Asta Rossi.

Reaktor nam deel aan het onderzoek omdat de bedrijfleiding rechtstreekse feedback wilde op haar managementwerkwijzen van de medewerkers en wilde onderzoeken hoe tevreden het personeel was in vergelijking tot andere bedrijven. Dat men werd verkozen tot beste werkplek in Europa was een grote verrassing voor het bedrijf, maar men heeft de lat zelfs hoger gelegd.

"Dit is een prestatie van formaat. Ik wil al onze Reaktorianen graag bedanken. Echter, we geloven dat er altijd ruimte is voor vooruitgang. We streven ernaar om het beste expertbedrijf ter wereld te worden," aldus Lauronen.

Reaktor Innovations is een adviesbureau op IT-gebied dat gespecialiseerd is in veeleisende softwareoplossingen. Het bedrijf verricht baanbrekend werk wat betreft het toepassen van Agile Methods in het ontwikkelen van software. Het succesvolle personeelsbeheer is ook af te lezen aan de economische prestaties van Reaktor. De operaties en interne financiering van het bedrijf zijn altijd winstgevend geweest sinds de oprichting in 2000. In 2007 bedroeg de omzet 9,3 miljoen euro en was de winst twee miljoen euro. Gedurende de afgelopen vijf jaar is de omzet jaarlijks met circa 77 procent toegenomen. Momenteel heeft Reaktor ongeveer 100 mensen in dienst. In de bestaansgeschiedenis van het bedrijf hebben slechts drie mensen ontslag genomen.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Geweldige Plek om te Werken- instituut, dat ieder jaar de beste werkplek selecteert in 40 landen overal ter wereld. Het Europese onderzoek bestond uit 1250 bedrijven die hadden deelgenomen aan de nationale Geweldige Plek om te Werken-onderzoeken in 15 Europese landen. De beste bedrijven worden hoofdzakelijk geselecteerd op basis van de meningen van hun medewerkers.

Reaktor Innovations

Reaktor Innovations is een Fins softwarebedrijf dat in 2000 is opgericht. Reaktor helpt zijn klanten met het succesvol afronden van projecten met veeleisende informatiesystemen. De steunpilaren van het bedrijf zijn ongeëvenaarde technologische expertise, de beste experts in de branche, producten en diensten van hoge kwaliteit en de wil om altijd te slagen. De meest belangrijke factoren achter het succes van het bedrijf zijn medewerkers die zich 100% inzetten en menselijke waarden. Reaktor streeft ernaar om het beste gespecialiseerde bedrijf ter wereld te worden. Ga voor meer informatie naar http://www.ri.fi/en.

Voor meer informatie en interviewverzoeken:
PR-adviesbureau Conexio,
Liisa Huusari,
Tel. +358-50-520-1293,
liisa.huusari@conexio.fi
Voor meer informatie en interviewverzoeken: PR-adviesbureau Conexio, Liisa Huusari, Tel. +358-50-520-1293, liisa.huusari@conexio.fi






-