Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Eerste hypotheek vanuit nieuwe HQ Marketplace
Primeur: spaarhypotheek met hogere spaarrente dan leenrente

Rotterdam, 28 mei 2008 - De Hypotheker lanceert een spaarhypotheek die een hogere rente geeft op het spaardeel dan er op het leendeel betaald moet worden. Achter de SpaarBeter Hypotheek gaat een slimme vinding schuil. Voor de consument pakt deze unieke vinding goed uit. Het grote voordeel van de spaarhypotheek blijft: je bent zeker dat je aan einde van de looptijd het benodigde bedrag hebt gespaard. De maandlasten pakken in vrijwel alle gevallen lager uit dan bij alle andere spaarhypotheken en dat ook gedurende de hele looptijd. Vooral voor starters is deze nieuwe hypotheekvorm zeer geschikt. De SpaarBeter Hypotheek is de eerste hypotheek die wordt gefinancierd vanuit de kersverse HQ Marketplace dat enkele weken geleden werd gelanceerd door De Hypotheker.

Er zijn momenteel al enkele andere spaarhypotheken op de markt waar de leen- en spaarrente zijn losgekoppeld, maar geen enkele biedt de zekerheid dat de rente op het spaardeel gedurende een lange reeks van jaren hoger is dan de rente op het leendeel. Het geven van de hogere rente op het sparen gedurende een lange reeks van jaren is een primeur en kan alleen doordat er een zeer ingenieus rekenmodel is bedacht dat dwars ingaat tegen hoe tot nu toe naar spaarhypotheken wordt gekeken in de bankenwereld. Dit rekenkundig model is door de bedenker bij een flink aantal banken gepresenteerd maar die vonden het moeilijk om op een andere manier te kijken dan ze altijd al gewend zijn. Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker: "Ook voor ons was het even wennen omdat het totaal afwijkt van wat we gewend zijn bij spaarhypotheken. Wij zagen het voordeel voor met name starters in de huidige markt. Die kunnen met deze unieke hypotheek echt goedkoper een hypotheek krijgen. En daardoor dus net wel dat eerste huis kopen. Wij hebben de bedenker de ruimte gegeven om deze vondst verder uit te werken en gebruik te maken van de kennis, kunde en ervaring binnen De Hypotheker. Daarnaast zijn we heel blij met het feit dat deze hypotheek mogelijk is door financiering vanuit HQ Marketplace. We zijn nu in staat zelf veel vaker innovatieve hypotheken te ontwikkelen. Daar heeft de consument uiteindelijk profijt van. En het zorgt dat we voor onze eigen hypotheekontwikkelaars een prachtig platform hebben gebouwd."

Het geheim van de smid
Het geheim van de smid is dat met het rekenkundig model achter de SpaarBeter Hypotheek precies berekend kan worden wat de balans is tussen de kosten van een hoge rentevergoeding op het spaardeel en de besparingen doordat klanten bij deze hypotheekvorm langer klant blijven. Bekend is dat de gemiddelde kosten lager worden als een klant langer klant blijft. Daarop is de SpaarBeter Hypotheek ook ontworpen. Deze gemiddeld langere looptijd is voor de klant zeer gunstig omdat daardoor juist de hoge spaarrente en dus de lagere maandlasten mogelijk worden. Bij een hypotheekrentestand van 5,4% is het rendement op het spaargeld 6,44%, in het geval iemand 100% spaart. Kiest iemand bij deze rentestand voor 60% sparen en 40% aflossingsvrij dan is het rendement op het spaargeld 8,53%. Maandlasten komen zo al snel enkele tientallen euro's lager uit.

Eerste hypotheek vanuit HQ marktplaats
De SpaarBeter Hypotheek is de eerste hypotheek die wordt gefinancierd vanuit de kersverse HQ Marketplace dat enkele weken geleden werd gelanceerd door De Hypotheker. HQ Marketplace is een marktplaats waar internationale en nationale geldverstrekkers samenkomen en gebruik kunnen maken van het sterke distributiekanaal van De Hypotheker. Voordeel voor grote buitenlandse geldverstrekkers is dat ze via deze marktplaats toegang krijgen tot de Nederlandse hypotheekmarkt. Voor Nederlandse geldvertrekkers kan toetreding bijdragen aan een sterkere positie op de hypotheekmarkt. De eerste grote buitenlandse geldverstrekker die tot deze marktplaats is toegetreden is BNP Paribas, via de Nederlandse dochter UCB en dus ook de geldverstrekker voor de SpaarBeter Hypotheek.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht