ABVAKABO FNV

Nieuwe vacaturewebsite sector Welzijn

Wie een baan of stage zoekt bij het welzijnswerk en de maatschappelijke dienstverlening, kan die vanaf vandaag vinden op de nieuwe vacaturewebsite www.werkinwelzijn.nl Op deze website kunnen alle welzijnsorganisaties vanaf vandaag gratis vacatures, nieuws en actualiteiten plaatsen. De website maakt deel uit van de nieuwe arbeidsmarktcampagne Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, Kansrijk werk. Deze campagne is een initiatief van vakbonden en werkgeversorganisaties.

De branche Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening merkt dat het vinden van de juiste mensen op de juiste post geen gemakkelijke opgave is. De branche is de afgelopen jaren fors gegroeid, en ervaart steeds meer krapte op de arbeidsmarkt. In Nederland bieden meer dan 3.500 welzijnsorganisaties werk aan totaal meer dan 65.000 werknemers.

Werkinwelzijn.nl

Vanaf vandaag kunnen belangstellenden voor het maatschappelijk of welzijnswerk vacatures en stages vinden op de nieuwe vacaturewebsite. De nieuwe website is `the place to be' voor al diegenen die interesse hebben in het werken in het welzijnswerk en de maatschappelijke dienstverlening. De site geeft overzichtelijke informatie over functies en opleidingen en bovendien veel nieuws en achtergronden uit de branche.

Campagne

De vacaturewebsite maakt deel uit van de nieuwe arbeidsmarktcampagne Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, kansrijk werk. In deze campagne wordt informatie over diverse aspecten van het werken in het welzijnswerk en de maatschappelijke dienstverlening gekoppeld aan personeelsadvertenties, wervingsposters en een wervingskrant. De werkgevers kunnen deze materialen inzetten in hun wervingsbeleid of eventueel zelf materialen op maat samenstellen voor specifieke wervingsactiviteiten.

Specifieke tekorten

Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening is een gevarieerd en uitdagend werkterrein voor professionele mensenwerkers met het hart op de juiste plaats. Bij een verdere groei van de branche ontstaat in de toekomst een groot tekort aan maatschappelijk werkenden. Het welzijnswerk en de maatschappelijke dienstverlening wil meer jongeren en allochtone professionals aannemen zodat de werknemers een betere afspiegeling vormen van de maatschappij waarvoor ze werken.

Meer informatie

Campagne en website zijn ontwikkeld door FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken, in samenwerking met de MOgroep, ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak. Op http://www.fcbwjk.nl vindt u een overzicht van de campagnematerialen.
Meer informatie: FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken, Informatiedesk:030-2985350, E-mail:

Lees ook de wervingskrant Welzijn.
28-05-2008, Welzijn | Meer over: fcb, maatschappelijke