Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 28 mei

Fryslân, 28-05-2008 o Politieberichten van dinsdag 27 mei 07.00 uur t/m woensdag 28 mei 07.00 uur.

Leeuwarden: woninginbraak
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de
Groningerstraatweg. In de nacht van maandag op dinsdag werden uit de woning onder meer een portemonnee en een MP3 speler weggenomen. Onduidelijk is hoe de dader of daders de woning zijn binnengekomen. De 42-jarige bewoner deed aangifte.

Schiermonnikoog: fietsster ten val
De politie heeft maandagavond hulp verleend bij een ongeval op de Westerburenweg. Een 13-jarig meisje was daar met haar fiets ten val gekomen doordat haar loslopende hond opeens voor haar wielen kwam. Het meisje liep daarbij een hoofdwond op, waarvoor ze per ambulance naar de huisartsenpost werd vervoerd. Daar werd de hoofdwond gehecht.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan Achter de Hoven. Tussen maandagavond en dinsdagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werd een laptop weggenomen. De 29-jarige bewoner deed aangifte.

Raerd: inbraak in woning in aanbouw
De politie onderzoekt een inbraak in een woning in aanbouw aan de Slingerbochten. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men de woning binnen via een niet goed afgesloten deur. Van de bovenverdieping werden diverse gereedschappen weggenomen. Een 38-jarige inwoner van Raerd deed aangifte.

Holwerd: brand in schuur
De politie heeft dinsdagmiddag op de Ljouwerterdyk de brandweer geassisteerd bij een brand in een schuur achter een woning. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de schuur. De brandweer kwam ter plaatse en het vuur was dan ook snel onder controle. Bij de brand is mogelijk asbest vrij gekomen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Sneek: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft dinsdagmiddag in de Muntstraat een 36-jarige automobilist uit Bolsward aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder wilde de Muntstraat in rijden en verloor daarbij de controle over het stuur van zijn voertuig. De man kwam met zijn auto tot stilstand tegen een gevel van een pand. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd. Omdat er een vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 690 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tijdens de afhandeling op het bureau werd de verdachte plotseling agressief en greep vervolgens een agent bij zijn keel. Na een worsteling kon de Bolswarder onder controle worden gebracht. Hij werd vervolgens voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: schilder gewond val
De politie heeft dinsdagmiddag op de Voorstreek het ambulancepersoneel geassisteerd bij een bedrijfsongeval. Een 17-jarige inwoner van Leeuwarden was bezig met schilderwerkzaamheden. Hij stond in eerste instantie op een steiger, maar ging vervolgens op een houten poort staan. Het hout was echter verrot en een deel brak af. De schilder kwam hierbij ten val. Het slachtoffer werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Damwoude: fietser gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag op de Kooilaan een aanrijding afgehandeld, waarbij een 62-jarige fietser uit Wouterswoude gewond raakte. De man werd aangereden door een 23-jarige automobiliste uit Brantgum. De fietser kwam ten val en liep hierbij hoofdletsel op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Terband: politie houdt twee verdachten aan voor vernieling De politie heeft dinsdagmiddag een 16-jarige inwoner van Luinjeberd en een 17-jarige inwoner van Terband aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen. Een getuige had gezien dat er twee jongens een leegstaande woning aan de Aengwirderweg waren binnen gedrongen. Bij het zien van de politie gingen de twee jongens er vandoor. Op aanwijzing van een voorbijganger konden de twee net voor Terband worden aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de twee het bureau verlaten.

Leeuwarden: negeren geslotenverklaring
De politie heeft dinsdagmiddag op de Oosterkade gecontroleerd op het negeren van een gesloten verklaring. In deze straat vinden wegwerkzaamheden plaats en vandaar dat er tijdelijk
éénrichtingsverkeer is ingesteld. Tijdens de controle negeerden tien bestuurders de gesloten verklaring. Alle tien bestuurders kregen een bekeuring.

Kollumerpomp: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagmiddag op de Kwelderweg het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Eenrum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De beginnend bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 139 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs ingevorderd. Teven werd er proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor mishandeling De politie heeft dinsdagmiddag in de Rameaustraat een 13-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen had eerder die middag ruzie gekregen met een 40-jarige automobiliste uit Leeuwarden. De vrouw wilde de 13-jarige passeren, maar hij weigerde aan de kant te gaan. Er ontstond een discussie, waarbij de vrouw plotseling werd geslagen. Het jongen maakte zich vervolgens snel uit de voeten. Later die middag zag een getuige de 13-jarige lopen. De getuige besloot om de jongen aan te houden. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd overgedragen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.