Internationaal Transport Forum 2008 "Transport en Energie: De uitdaging van Klimaatverandering" is open

28/05/2008 09:02

PR Newswire

LEIPZIG, Duitsland, May 28 /PRNewswire/ -- De secretaris-generaal van het Internationale Transport Forum, Jack Short heeft gisteren samen met de burgemeester van Leipzig, Burkhard Jung, het Internationale Transport Forum 2008 in Leipzig geopend met een wandeling door de tentoonstelling die tegelijkertijd gehouden wordt.

Het Internationale Transport Forum 2008 is een van de grootste topontmoetingen op het gebied van vervoer ter wereld. Meer dan 600 mensen uit de politiek, de sector, de wetenschap en de burgermaatschappij wonen het forum bij. Het forum richt zich op belangrijke strategische punten op het gebied van vervoer en is ook het enige wereldwijde ontmoetingspunt voor Ministers van Vervoer. Meer dan 100 journalisten uit de hele wereld verslaan dit unieke evenement. De aandacht is gericht op klimaatverandering en het toenemende energiegebruik. "De transportindustrie staat voor een bijzonder moeilijke uitdaging: zij moet het juiste evenwicht vinden tussen het versterken van transport en handel aan de ene kant en het verminderen van broeikasgassen en de afhankelijkheid van aardolie aan de andere kant", zei Jack Short.

Ministers van Vervoer en vooraanstaande ambtenaren uit 52 landen nemen deel aan het Forum. Beleidsvormers moeten strategieën en acties ontwikkelen om de uitstoot van kooldioxide aanzienlijk te verminderen. Deze maatregelen moeten op nationaal en internationaal niveau ingevoerd worden. In dit verband onderstrepen de organisatoren het feit dat dit evenement een van de eerste in de industrie is die koolstofneutraal is.

Tegelijkertijd met het forum is er een tentoonstelling over energie en transport, evenals een groot aantal andere evenementen georganiseerd. Een programma met alle details is te vinden op
http://www.internationaltransportforum.org/forum2008.html.

De tentoonstelling wordt van 28 tot 30 mei gehouden in het Leipzig Congrescentrum en wordt mogelijk gemaakt door vertegenwoordigers van organisaties, bedrijven, steden en plaatselijke autoriteiten, waaronder de stad Leipzig. Er is verder nog een "Open Forum" waar wetenschappers hun huidige onderzoeksprogramma's presenteren en waar deelnemers informatie kunnen krijgen over voorbeelden van de beste praktijken op het gebied van technologie, energie en vervoer.

Daarnaast toont de Deutsche Bahn AG op 28 en 29 mei zijn bijdrage aan de bescherming van het klimaat met een tentoonstelling in het Leipzig Hauptbahnhof/Centraal Station (spoor 16/17, dagelijks van 16:00 tot 19:00.) De beroemde Leipzig Kinderuniversiteit heeft het onderwerp vervoer en klimaatverandering opgenomen (Neues Rathaus/Nieuw Stadhuis Leipzig, 28 mei, 17:00 tot 18:00.)

Er is ook een wedstrijd gehouden voor jonge wetenschappers die onderzoek gedaan hebben naar de vermindering van broeikasgassen. Tijdens het galadiner op donderdagavond zullen de winnaars bekend gemaakt worden, een evenement dat zal worden bijgewoond door de Ministers van Vervoer. Andere hoogtepunten van het programma zijn onder meer een bijdrage van Angela Merkel (gevolgd door een fotosessie op 29 mei om 12:30), Rajendra Pachauri, Yvo de Boer, Thomas Enders, Hartmut Mehdorn en vele andere deelnemers. Op de laatste dag is er om 13:00 een afsluitende persconferentie.

Er zijn speciale evenementen georganiseerd voor deelnemers aan het International Transport Forum, zoals bezoeken aan het Europese overslagcentrum van DHL en de BMW-fabriek in Leipzig. De pers kan afspraken maken om dit alles bij te wonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persbalie in het perscentrum, tel.: +49(0)341-41455-573, fax. +49-341-678-8182, pr@leipziger-messe.de
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persbalie in het perscentrum, tel.: +49(0)341-41455-573, fax. +49-341-678-8182, pr@leipziger-messe.de






-