Persbericht

NetApp en VMware werken samen om klanten te voorzien van disaster recovery-bescherming

Schiphol-Rijk, 28 mei 2008 NetApp (NASDAQ: NTAP) gaat de Site Recovery Manager van VMware® ondersteunen, een nieuw product voor disaster recovery en automatisering. Deze ondersteuning voorziet klanten van een sterke en betaalbare disaster recovery-oplossing die opgebouwd is uit VMware Site Recovery Manager, VMware Infrastructure en NetApp® FAS storage-systemen. Daarnaast bieden beide organisaties een nog betere klantervaring door het opzetten van het Virtualization Escalation Team (VET), een nieuwe, gezamenlijke support-groep voor klanten.

Disaster recovery is noodzakelijk voor het behalen van bedrijfssucces op lange termijn, maar het terughalen van verloren data blijft één van de lastigste en meest complexe IT-onderdelen. Organisaties geven aan dat zij het lastig vinden om te zorgen voor toereikende disaster recovery-bescherming bij een deel van hun productiesystemen. Nu kunnen alle klanten van NetApp FAS-series VMware Site Recovery Manager inzetten voor snelle, betrouwbare en betaalbare geautomatiseerde disaster recovery.

Verder zorgen NetApp en VMware voor eenvoudigere en frequentere disaster recovery-testen door direct clones van virtuele machines en datasets te creëren. Klanten ontvangen ook complete applicatiebescherming voor gevirtualiseerde applicaties door integratie met NetApp SnapMirror® en FlexClone®. Andere NetApp data recovery-oplossingen zoals Protection Manager en de binnenkort beschikbare SnapManager® voor Virtualized Infrastructure, voorzien in aanvullende mogelijkheden. Deze opties bieden klanten een breed scala aan waardevolle tools die zij kunnen gebruiken wanneer zij hun bedrijfskritieke applicaties virtualiseren.

Het VET is een uitbreiding van de huidige gezamenlijke klantondersteuning en biedt een wereldwijde, 24-uurs verbinding tussen de ondersteunde organisaties van VMware en NetApp. Klanten willen er zeker van zijn dat hun technologiepartners blijven voorzien in snelle en efficiënte ondersteuning, aangezien zij hun bedrijfskritische omgevingen blijven inzetten op VMware-virtualisatie. Het coöperatieve ondersteuningsproces zorgt dat eventuele problemen naadloos worden opgelost doordat technisch ondersteunend personeel direct met elkaar communiceert.

Omdat NetApp de VMware Site Recovery Manager ondersteunt kunnen onze gezamenlijke klanten uitdagingen aangaan die voorheen snelle disaster recovery-processen bemoeilijkten of soms zelfs onmogelijk maakten , zegt Parag Patel, vice president Alliances bij VMware. Deze producten samen voorzien klanten van een sterke disaster recovery-oplossing die risico s, kosten en complexiteit beperkt in vergelijking met traditionele disaster recovery-benaderingen.

Door de remote replication-oplossingen van NetApp te integreren met VMware Site Recovery Manager kunnen klanten hun virtuele infrastructuren eenvoudig beschermen door dezelfde bewezen NetApp-systemen en -software te gebruiken als voor hun fysieke infrastructuur , zegt Aad Dekkers, director productmarketing EMEA bij NetApp. Daarnaast is VET een belangrijke stap in de ontwikkeling van ondersteunende relaties en een positieve ontwikkeling voor klanten.