Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jan van Baars per 1 juli nieuwe
CEO ABN AMRO Hypotheken Groep

Frank van der Heijden treedt terug als CEO AAHG

Amersfoort, 28 mei 2008 Jan van Baars wordt per 1 juli van dit jaar Chief Executive Officer van ABN AMRO Hypotheken Groep (AAHG). Hij volgt hiermee Frank van der Heijden op, die per 1 juli met pensioen gaat. Jan van Baars maakt sinds januari 2007 deel uit van de directie van AAHG.

Van Baars is reeds tweeëntwintig jaar werkzaam bij ABN AMRO Bank in uiteenlopende (management)functies. Vanaf 1 juli vormt hij, samen met Marcel Zuidam (Chief Financial Officer) en Bruno Oudega (Chief Operating Officer), de nieuwe AAHG-directie. Marcel Zuidam is nu al als CFO van AAHG actief. Bruno Oudega treedt nieuw tot de directie toe; hij is momenteel werkzaam als Directeur Operations AAHG.

Het vertrek van Frank van der Heijden betekent het einde van een lange loopbaan bij AAHG (voorheen Bouwfonds Hypotheken). Van der Heijden staat al ruim negen jaar aan het roer van AAHG en bekleedde daarvoor sinds 1986 diverse directiefuncties bij Bouwfonds. Hij heeft een fundamentele bijdrage geleverd aan de groei en het succes van het hypotheekbedrijf, en een leidende rol gespeeld bij de samenvoeging van de hypotheekactiviteiten van ABN AMRO en Bouwfonds.

Frank van der Heijden: Het zal me niet licht vallen om in juli mijn loopbaan bij AAHG af te sluiten. Maar ik weet dat een zeer competent en gedreven directieteam het stokje van mij overneemt. Zij zullen het succes van AAHG continueren. Ik draag het roer daarom met veel vertrouwen over. AAHG is klaar voor de toekomst!

Over ABN AMRO Hypotheken Groep
ABN AMRO Hypotheken Groep is gespecialiseerd in het verstrekken en beheren van hypotheken. Door onze jarenlange ervaring en de voortdurende verbetering van onze producten en processen zijn wij een van de grootste gespecialiseerde hypotheekverstrekkers in Nederland. Met de merken Florius, MNF Bank en MoneYou hebben wij voor iedere klantengroep een sterke propositie die beantwoordt aan de uiteenlopende klantwensen. Daarnaast verrichten wij voor ABN AMRO activiteiten op het vlak van onder meer productontwikkeling en servicing met betrekking tot hypotheken van ABN AMRO. ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.

Noot voor de redactie (