Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 28 juni 2008

Ook voor Boekelermeer Keurmerk Veilig Ondernemen

Na het winkelcentrum de Mare valt nu bedrijventerrein Boekelermeer de eer, namelijk de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit Keurmerk is ontwikkelt op initiatief van het Nationaal Platform Criminaliteit (NPC) en is een gestructureerde manier om de samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente en andere relevante partijen, zoals bijvoorbeeld brandweer, tot stand te brengen. Het doel is de veiligheid op het bedrijventerrein te verhogen, zowel in de beleving als feitelijk. Het behalen van deze eerste KVO-ster op Boekelermeer, wordt door de verschillende partijen gevierd met het ondertekenen van het convenant Veilig Ondernemen op 2 juni 2008.

Rian van Dam, wethouder Economische Zaken: "Zo'n eerste ster bevestigt weer eens extra de goede samenwerking tussen de ondernemers,de politie, de brandweer en de gemeente. Veiligheid is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Alleen met elkaar kun je dit soort afspraken waarmaken."

Keurmerk Veilig Ondernemen
Het Nederlands bedrijfsleven lijdt jaarlijks veel schade door criminaliteit en onveiligheid. De overheid en het bedrijfsleven willen hieraan graag iets doen. Om die reden is er een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het is sinds 2001 beschikbaar en heeft op meerdere plekken in Nederland al zijn succes opgeleverd.

Zo ook op Boekelermeer. Het aanvragen van een KVO gaat in meerdere stappen. In 2006 startte de aanvraag van een KVO-ster voor Boekelermeer met een intentieverklaring en ondertekening door meerdere partijen. Vervolgens is er afgelopen jaren door alle partijen gewerkt aan een plan van aanpak. Hierin staan concrete afspraken, waar de verschillende partijen verantwoordelijk voor zijn. Zoals bijvoorbeeld: extra bushaltes plaatsen, onderhoud groen, op het gebied van cameratoezicht, verkeerstechnische knelpunten aanpakken, enzovoort.

Eerste ster voor Boekelermeer
Nu is het dan zover. De samenwerking wordt bekroond met een eerste KVO-ster (de eerste van de twee sterren).

Op 2 juni ondertekenen de ondernemers van Boekelermeer, de politie, de brandweer en de gemeente het KVO-convenant en wordt de eerste ster uitgereikt.