Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Totale opbrengst van veiling bestemd voor KNGF Geleidehonden

SPECSAVERS START VEILING 'GUIDE DOG ART' VIA WRAF!

Huizen,28 mei 2008 - Negen kleurrijke schilderijen die actrice Hanna Verboom heeft gemaakt voor KNGF Geleidehonden en Specsavers worden van 28 mei tot 4 juni 2008 aangeboden via een internetveiling van WRAF! Op de website van hét lifestyle magazine voor baasjes www.wrafmagazine.nl wordt uitgelegd hoe op de doeken geboden kan worden via e-bay. Verboom schilderde de werken samen met blindegeleidehonden in opleiding.

Een middagje schilderen bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen heeft geresulteerd in negen fraaie canvaspanelen. De stijl van de schilderijen is deels figuratief en deels abstract. Tijdens de veiling kan geboden worden op een vierluik met de afbeelding van een hondenkop, een tweeluik met moederhond en pup en twee verschillende abstracte panelen. Deze heeft Hanna Verboom gemaakt samen met geleidehonden Turan en Uno van zestien maanden oud. Ook het schilderij dat zij maakte met de drie maanden oude puppy Vio is te koop. De opbrengst van 'Guide Dog Art' komt in zijn geheel ten goede aan KNGF Geleidehonden. Met deze actie willen Specsavers en KNGF Geleidehonden aandacht vragen voor het belangrijke werk dat de honden voor hun visueel gehandicapte baasjes verrichten.

"Het was een prachtig gezicht om Hanna met de honden aan de slag te zien", zegt Mandy Crooij, woordvoerder van Specsavers. "Turan en Uno kwispelden onophoudelijk met hun staarten en liepen af en aan over de schilderijen. Ze kregen er geen genoeg van! Hanna werkte erg leuk samen met de labradors. De honden zijn echte natuurtalenten. We hopen natuurlijk dat niet alleen de lezers van Wraf! maar nog veel meer hondenliefhebbers de schilderijen voor Guide Dog Art mooi vinden. En dat we dankzij hen een mooi bedrag ophalen voor het goede werk van KNGF Geleidehonden."


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht