Ingezonden persbericht


Vogel's: 35 jaar grensverleggend in innovatie

Marktleider klaar voor de toekomst

Eindhoven, 28 mei 2008 - Vogel's, de Eindhovense producent van plaatsingssystemen en meubelen voor audio- en videoapparatuur, viert in 2008 zijn zevende lustrum. 35 jaar geleden is Vogel's begonnen met de introductie van 's werelds eerste luidsprekersteun. Het in 1973 in een garage gestarte bedrijf maakte de afgelopen jaren een sterke groei door en Vogel's is anno 2008 erkend als dé branche-expert in ontwerp, plaatsing en fabricage van bevestigingen en meubelen voor audio- en videoapparatuur.

Vogel's: een sterk Nederlands wereldmerk met ambitie

Vogel's heeft zich vanaf de start tot doel gesteld nieuwe, kwalitatieve en innovatieve producten op de markt te brengen. Met inmiddels 150 medewerkers is dit familiebedrijf in die 35 jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in bevestigingsoplossingen in de AV-branche. Vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven wordt dagelijks gewerkt aan de expansie van het merk en de verkoop en distributie van de producten over de hele wereld. Vandaag de dag zijn Vogel's producten al leverbaar in meer dan 70 landen over de hele wereld, maar ambitieuze plannen voor het bedrijf legt de lat zeker hoger, aldus algemeen directeur Gerdi Vogels.

De innovaties van Vogel's in vogelvlucht

Na de start in 1973 kwam de audiovisuele branche al snel tot wasdom. Door de penetratie van de televisie en toename van audio/video apparatuur in de jaren '80 nam ook de vraag toe van plaatsingsoplossingen en bijbehorend meubilair. Vogel's hoogtepunten zijn onder andere de primeurs van de eerste TV steun (1978), Plafond TV steun (1981) en het modulair systeem Evolution voor TV en A/V apparatuur in 1996. Ook debuteerde Vogel's met de LCD/Plasma adapter (2001), de Projector steun (2003) en complete series bevestigingoplossingen voor LCD/Plasma (2005).

Vandaag de dag zijn nog steeds de TV & flatscreen oplossingen de belangrijkste producten van het bedrijf. Met de komst van platte schermen en de behoefte van de consument aan stijl- en smaakvolle oplossingen bedient Vogel's een groot publiek. Door de gebruiker als uitgangspunt te nemen, zijn Vogel's oplossingen pasklaar en al 35 jaar de beste keuze voor de consument.

Hoge kwaliteitseisen & goede betrekkingen

"Wij stellen de allerhoogste kwaliteitseisen aan onze producten," zegt Gerdi Vogels, algemeen directeur van Vogel's. "Omdat wij innovatie, kwaliteit, ergonomie, design en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, worden producten door onze eigen R&D afdeling ontwikkeld." Deze kernwaarden van Vogel's houden niet op bij de voordeur van het kantoor Eindhoven, maar worden ook uitgedragen door leveranciers en distributeurs waar Vogel's warme banden mee onderhoudt. Gerdi Vogels: "Veel van onze handelsrelaties zijn al vanaf het eerste uur nauw met ons bedrijf verbonden. Ze kennen ons bedrijf, onze producten en onze bedrijfsfilosofie door en door. Deze duurzame relaties zijn naast onze betrokken, gemotiveerde en professionele medewerkers, de motor van onze business".

Toekomst

Voor de toekomst van het bedrijf houdt Vogel's vast aan innovatie. Het succes en vernuft van producten als de Vogel's Glider® en het Screen Protection System (SPSTM) zijn ontsprongen aan die basis. Daarnaast hecht Vogel's veel waarde aan design, een factor die in toekomst alleen nog maar zwaarder gaat wegen. Deze basis heeft ervoor gezorgd dat Vogel's het bedrijf is wat het nu is: een gezond en innovatief bedrijf dat grip heeft op de markt waarin het actief is.

De producten van Vogel's worden verkocht via een internationaal dealernetwerk. Ga naar www.vogels.com voor een winkel in uw omgeving.

Registreer u bij Vogel's Press Portal. Ga daarvoor naar press.vogels.com en klik op I want to register. Na registratie heeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot afbeeldingen, productspecificaties en andere nuttige informatie.

Neem voor meer informatie contact op met:

Pride PR

Robbert Minderhoud

+31 (0) 71 568 00 28

robbert@pridepr.nl

Vogel's

Marc van Oosterbosch

+31 (40) 264 74 00

press@vogels.com

Een chronlogisch overzicht van de innovaties van Vogel's vanaf 1973 kunt u vinden op de ftp server van Pride PR:

ftp://pridepr.inventeers.nl/

username: ftpuser

wachtwoord: prideftp

Over Vogel's

Vogel's is de expert en Europees marktleider in bevestigingssystemen en meubelen voor audio- en videoapparatuur. Continue innovatie en hoogwaardig design zijn al bijna 35 jaar de belangrijkste drijfveren voor deze Nederlandse onderneming. Vogel's ontwikkelde in 1973 de eerste luidsprekersteun ter wereld. Sinds die tijd heeft het bedrijf een niet aflatende stroom geavanceerde oplossingen ontwikkeld, die het leven aangenamer en plezieriger maken. Dit heeft geresulteerd in de toekenning van een aantal prestigieuze internationale prijzen. Vogel's ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt tegenwoordig plaatsings- en bevestigingsoplossingen voor LCD- en plasmaschermen, projectoren, audio- en videoapparatuur en luidsprekers. Een greep uit de nieuwste innovaties: de op afstand bedienbare staander- en wandoplossing EMO(TM), het flexibele meubelsysteem Vogel's Compose(TM) en de universele kabelkolom Vogel's Hide-A-Wire(TM). Vogel's staat voor inventiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. Bezoek www.vogels.com voor meer informatie.