Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Mei

* | Wmo dag 2008

Wmo dag 2008

Zo'n 100 mensen praatten mee.

Op woensdag 28 mei 2008 organiseerde de gemeente Smallingerland de Wmo dag 2008 in Brede School De Wiken. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. De Wmo dag 2008 is een vervolg op de Wmo dagen die in september 2007 werden georganiseerd.

De Wmo dag 2008 werd door ongeveer 100 mensen bezocht. Dit was een divers publiek, want naast aanbieders van diensten en voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg waren ook vragers van maatschappelijke ondersteuning, vertegenwoordigers van wijken, dorpen en buurten en ambtenaren en bestuurders van de gemeente aanwezig.

De bijeenkomst begon met presentaties over het Wmo beleid van de gemeente Smallingerland en over Wmo projecten die momenteel in de gemeente uitgevoerd worden. Na een korte pauze volgden twee workshoprondes waarin de aanwezigen praatten over onderwerpen zoals een vrijwilligerspool voor mantelzorgers, een werkhotel voor jongeren en huisbezoek voor kwetsbare inwoners. Deze onderwerpen zijn allemaal ideeën die naar voren kwamen tijdens de Wmo dagen in 2007. Er werd volop van gedachten gewisseld en gediscussieerd onder leiding van medewerkers van de MOS. Bij de workshops waren ook medewerkers van de gemeente Smallingerland aanwezig. Zij kregen diverse aanknopingspunten aangereikt om de projectideeën verder te ontwikkelen en te concretiseren.
Van de Wmo dag 2008 wordt een verslag gemaakt. Dit verslag wordt naar de deelnemers gestuurd en komt ook op deze website.

'Smallingerlands applaus voor mantelzorgers'
Onderdeel van het Wmo beleid van de gemeente is aandacht en waardering voor mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die langdurige zorg verlenen aan een familielid, vriend of kennis. Zorg waarvoor anders een professionele hulpverlener nodig zou zijn.
Tijdens de Wmo dag kondigde wethouder Jan Rozema aan dat mantelzorgers dit jaar extra in het zonnetje worden gezet. Rondom de Dag van de Mantelzorg (8 november a.s.) wordt namelijk het 'Smallingerlands applaus voor mantelzorgers' uitgereikt. Vanaf eind juni kunnen mantelzorgers opgegeven worden voor deze blijk van waardering.