Gemeente Pekela


Ontwerp facetbestemmingsplan "Kleinschalige verblijfsrecreatie"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela maken bekend dat het ontwerp facetbestemmingsplan "Kleinschalige verblijfsrecreatie" is vastgesteld.

Het bestemmingsplan geeft een algemeen verbod aan voor kleinschalig kamperen in de gemeente en geldt als aanvulling op alle geldende bestemmingsplannen. Daarnaast wordt genoemd onder welke voorwaarden een ontheffing kan worden verleend voor kleinschalig kamperen. Uitgezonderd van het verbod zijn de twee reeds bestaande, toegestane kleinschalige kampeerterreinen op de percelen Zuiderveensterweg 5 te Oude Pekela en Wedderweg 141 te Oude Pekela.

Ter voldoening aan het gestelde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening wordt aan een ieder de gelegenheid gegeven gedurende de termijn van ter inzage liggen van de stukken een zienswijze in te dienen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 29 mei 2008 gedurende zes weken elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag ook van 14.00 tot 16.00 uur ter inzage op het gemeentehuis te Oude Pekela. Wilt u uw zienswijze schriftelijk indienen dan kunt u de zienswijze gedurende het ter inzage liggen van de stukken sturen naar: de gemeenteraad van de gemeente Pekela, Postbus 20.000, 9665 ZM Oude Pekela. Wilt u uw zienswijze mondeling indienen, of wilt u het plan buiten kantooruren inzien, dan dient u hiervoor tijdens de periode van ter inzage liggen van de stukken telefonisch een afspraak te maken met het taakveld VROM via telefoonnummer 0597-617555.

Nadere informatie kan verkregen worden bij het taakveld VROM.

Oude Pekela, 28 mei 2008

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Pekela

M. Schollema, burgemeester

J. van der Woude, secretaris