Heerlijke zomerse (wijn)bubbels bij Wijnsterren


Exclusieve en bijzondere wijnen tegen aantrekkelijke prijzen

WIJDENES, 20080528 -- Al vanaf 2001 importeert en distribueert Wijnsterren exclusieve wijnen van de bekende chateau's én bijzondere wijnen van minder bekende domeinen uit verschillende landen. Met het openen van haar vernieuwde virtuele deuren richt Wijnsterren zich nog nadrukkelijker op de steeds groeiende groep liefhebbers van een goed glas wijn. Een groep die Wijnsterren steeds meer weet te vinden. Niet alleen vanwege de zeer concurrerend geprijsde wijnen, maar ook vanwege de adviezen en service die Wijnsterren biedt. Zo worden de bestelde wijnen door onze eigen bezorgdienst afgeleverd.

Tevens verzorgen wij een aantal maal per jaar een proeverij voor onze relaties. Indien gewenst kunnen wij ook proeverijen verzorgen op locatie.
Wij hopen dat onze bezoekers de wijn(en) van hun keuze in ons assortiment aantreffen, maar vanzelfsprekend kunnen wij altijd voor de klant op zoek gaan naar een specifieke wijn, welke (nog) niet in ons assortiment is opgenomen. Een wijn die aandacht heeft getrokken en die in gedachten blijft.

Wijngeschenken:
Voor Wijngeschenken is men bij Wijnsterren aan het juiste adres, of het nu gaat om een enkel cadeau of om grotere aantallen. Wijnsterren neemt dit graag uit handen en zorgt voor fantastische Wijngeschenken.

Genieten van een heerlijke wijn en kans maken op een leuke verrassing:
Wie zich nu inschrijft voor de nieuwsbrief maakt kans op een leuke attentie, elke maand wordt er een winnaar bekend gemaakt. Tevens worden er regelmatig verrassingen onder de vaste bezoekers van Wijnsterren verloot.

Buitenleven-actie
De zomer heeft zich al weer kenbaar gemaakt de afgelopen weken, een fantastisch moment om heerlijk te genieten van de mogelijkheid om buiten te eten.
Barbecue, picknick, tapas, antipasta en een terrasje; alles is mogelijk, met andere woorden genieten van het buitenleven.
Dineren met een goed glas wijn, voor het laatste is men bij Wijnsterren op het juiste adres.
De gehele maand juni zal staan in het teken van het buitenleven, vandaar dat wij nu alvast twee sprankelende aanbiedingen hebben samengesteld.
Heerlijk frisse rosé bubbels uit Spanje en Italië, respectievelijk de Cava Brut Rosado en de Rosé `Ill Vino dei Poeti'.
Houd daarom de komende maand de website van Wijnsterren in de gaten voor heerlijke zomerse verrassingen.

Cava Brut Rosado (Castell de Vilarnau):
In 1835 begon de jonge bankklerk Manuel González-Ángel zijn eigen wijnbedrijf. Zijn beste vriend Jean Baptiste Dubosc werd zijn partner. Al snel participeerde de destijds zeer belangrijke Engelse wijnimporteur Robert Blake Byass in de firma, en zo ontstond het nog steeds wereldwijd opererende bedrijf González Byass S.A. In 1982 werd de Cava producent Castell de Vilarnau toegevoegd aan het bedrijf. De Cava wordt geproduceerd volgens de "Méthode Traditionelle" en alleen de beste druiven worden verwerkt. De verschillende druiven ondergaan de eerste gisting separaat om het eigen karakter te behouden. Hierna volgt een zorgvuldige coupage van de drie gebruikte druivensoorten. De tweede gisting vindt plaats op de robuuste Cava-fles. Om de prachtige diepe zalmroze kleur te verkrijgen wordt een afgepaste hoeveelheid rode wijn van de Pinot Noir toegevoegd.
Helder zalm roze van kleur, duidelijke tonen van rood fruit, delicaat en zuiver.
Fraaie delicate mousse, aangename structuur. Een licht zoetje in de aanzet, goede harmonie met de zuren en het fruit. Een mooie zuivere afdronk.
Serveersuggesties: Als aperitief, als glas bij vele feestelijke gelegenheden, bij buffetten en lichte vleesschotels.
Serveertemperatuur: 12° C
Online winkel Wijnsterren

Rosé 'Ill Vino dei Poeti' (Bottega La Cantina dei Poeti)
Het is een klassieke cuvée die door de druiven van de Muskadeldruif en van de Pinot Noir wordt verkregen die door hand worden geoogst en drie uur na de oogst worden verwerkt. De vergisting neemt een aantal dagen in beslag bij gecontroleerde temperaturen (17° - 18° C) in roestvrijstalen vaten om de originele aroma's en het boeket te handhaven. De tweede gisting (om het fonkelen te krijgen) vindt zeer langzaam plaats om de vorming van opgewondenheid (zeer dunne parels) te vergemakkelijken. Kenmerken: rood fruit (framboos), delicaat, fris en levendig met in de smaak acacia bloemen.
Online winkel Wijnsterren

Voor meer informatie, bezoek de website van Wijnsterren, www.wijnsterren.com

Wijnsterren
Zuiderdijk 37
1608 MV Wijdenes
Telefoon: +31(0)229-501162
E-mail: info@wijnsterren.nl