Ingezonden persbericht

Persbericht CDA Leiden

Leiden, 21 mei 2008

Politiek café over Arbeidsparticipatie

A.s. woensdag 28 mei zijn René Paas ( voorzitter CNV-vakcentrale) en Jan Jaap de Haan (Leids wethouder Cultuur, Werk en Inkomen ) te gast in een Leids politiek café. Hierbij wordt vooruitgeblikt op het advies van de Commissie Bakker om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen.

Met de vergrijzing op komst en de krapte op de arbeidsmarkt komt het verhogen van de arbeidsmarktparticipatie steeds hoger op de politieke agenda. Versoepeling van het ontslagrecht, terugdringen van het aantal Wajongers, verhogen van de pensioensgerechtigde leeftijd, kinderopvang en participatie van vrouwen; zomaar even een greep uit de actualiteiten.

René Paas, opvolger van Doekle Terpstra bij het CNV, laat zijn visie horen over hoe de beoogde arbeidsparticipatie van 80% in 2016 behaald kan worden. Met onze eigen wethouder De Haan wordt tevens gekeken naar de kansen op de Leidse arbeidsmarkt.

Het politiek café wordt georganiseerd door CDA Leiden. Het café staat open voor alle belangstellenden en biedt een open forum voor discussie.

Plaats en tijd: 28 mei vanaf 20:00 in Café Einstein, Nieuwe Rijn 19 te Leiden.


------------------------------------