Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 27 mei 2008








Persbericht


Burgemeester Peter Snijders brengt burgerjaarverslag uit

Op woensdag 28 mei valt het burgerjaarverslag bij elfduizend huishoudens van De Wolden in de bus. Het is de eerste keer dat het verslag huis-aan-huis wordt aangeboden in de vorm van een krant. Interviews met inwoners en medewerkers vormen de rode draad van de terugblik op 2007 met aandacht voor bijvoorbeeld burgerparticipatie, klachten en bezwaren. Maar ook onderwerpen als openbare orde en veiligheid komen aan bod.

Burgemeester Peter Snijders: 'Ik heb gekozen voor een krant die iedere inwoner in De Wolden thuisbezorgd krijgt. Ik vind het belangrijk dat iedere inwoner kennis kan nemen van wat er in 2007 in onze gemeente gebeurd is. Op deze manier kan elke burger lezen en zien hoe de gemeentelijke dienstverlening is georganiseerd en hoe is omgegaan met klachten en bezwaren. De interviews met verschillende mensen uit de samenleving ervaar ik als gepast. De persoonlijke verhalen zijn denk ik heel herkenbaar voor de lezer.'

In Nederland is het wettelijk geregeld dat een burgemeester jaarlijks verslag doet van wat er in het voorgaande jaar is gebeurd in zijn of haar gemeente. Een aantal aspecten is verplicht om opgenomen te worden in het verslag, zoals burgerparticipatie en de kwaliteit van de dienstverlening; de vorm ervan is niet vastgelegd.


///////////////////////////////