Trouwen is weer hip


NIEUWKOOP, 20080528 -- Om te kijken hoe hip de Nederlandse bruidsparen zijn en om het HIP trouwen te promoten lanceert ThePerfectWedding.nl: The Perfect Wedding 2008. Elk vers bruidspaar die dit jaar is getrouwd kan in geur en kleur zijn "Wedding Story" vertellen. Natuurlijk met de trouwfoto's erbij. Dit verhaal wordt geplaatst op een eigen pagina op de website waar iedereen op kan stemmen. Zelfs het Hyves netwerk kan worden ingezet om zoveel mogelijk stemmen te behalen. Het bruidspaar met het leukste, sappigste trouwverhaal en dus ook met de meeste stemmen wint een glamorous trouwreportage in het trouwblad WIT Wedding. De tweede prijs is een romantische overnachting in Stroom Rotterdam. De wedstrijd sluit op 21 november.

Het is tegenwoordig weer hip om te trouwen. Tot voor kort werd trouwen als oubollig gezien. Dit beeld verandert nu steeds meer. Zo komen traditionele bruiloften steeds minder voor. Stellen vinden het leuk om een bruiloft te organiseren die echt bij ze past. Uit onderzoek van de trouwsite ThePerfectWedding.nl blijkt, dat 74% van de ondervraagden geen traditionele bruiloft wil. De voorkeur gaat uit naar een informele, chique, moderne of thema bruiloft.

Sinds een jaar is trouwen ook weer populairder geworden. Zo maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat het aantal huwelijken vorig jaar is toegenomen met 1,87 % in vergelijking met een jaar eerder. In 2007 trouwden 72.273 stellen, in 2006 71.157.

Internet is niet meer weg te denken. In Nederland internetten 11 miljoen mensen. Niet gek dat bruidsparen volop op zoek zijn naar informatie over het plannen van een bruiloft op internet. Koppels zoeken naar leuke trends en details om hun bruiloft net even anders dan anders te maken en te laten passen bij wie ze als koppel zijn. Ook de aanloop naar de bruiloft wordt via internet met iedereen gedeeld, het aantal stellen met een eigen bruiloftwebsite neemt dit jaar toe.

Logisch ook dat de trouwsite ThePerfectWedding steeds meer bezocht wordt. Op een hippe en eigentijdse manier kun je hier alles vinden om een bruiloft te plannen. Bruiden bezoeken gemiddeld deze site 14 maanden van te voren tot het moment dat ze gaan trouwen. Wekelijks worden er nieuw artikelen geplaatst over de meest uiteenlopende onderwerpen, inmiddels zo'n dikke 300. Verder geven trouwexperts advies, kun je een trouwsite maken, maar kan je vooral veel inspiratie opdoen voor je bruiloft. Op het forum van deze website praten nu ruim 2800 bruidjes over alle facetten van een bruiloft.





Sarah Glasbergen