Protestantse Kerk in Nederland


IZB-bezinningsavond over nieuwe religiositeit

wo 28 mei 2008, 19:45 uur - 22:00 uur
Op woensdag 28 mei 2008 is er een bezinningsavond van de IZB vereniging voor zending in Nederland. Thema: Nieuwe religiositeit, teken van hoop of verder verval?

Elf jaar geleden zei ds. W. Dekker, nu studiesecretaris van de IZB, op een zelfde bezinningsavond: We moeten ons niet rijk rekenen nu religie weer interessant gevonden wordt, na een hele tijd als achterhaald te zijn neergezet. De vraag of die nieuwe religiositeit zoveel winst oplevert voor het missionaire werk is nog even actueel. Nieuw zijn de ietsisten, die een derde deel van onze bevolking schijnen te vormen. Voor hen is religie belangrijk, maar ze moeten weinig hebben van elke concrete invulling.
Dekker ziet in de oplevende religiositeit nu vooral nieuw heidendom. De gemeente van Christus moet zich instellen op een tijd, waarin ze een volstrekte minderheid zal zijn. Maar is dat ernstig? Kun je juist dan niet missionair zijn? Dr. Arjan Markus, missionair predikant in Utrecht, zal vanuit wat hij in de praktijk ziet een eerste reactie geven. Daarna is er ruimte voor discussie.
Plaats: De Schakel in Nijkerk. Iedereen is welkom. Aanmelding is niet nodig. Aanvang: 19.45 uur. Einde: 22.00 uur. Meer informatie op: www.izb.nl.