Ingezonden persbericht

Persbericht

Maak gratis een medisch logboek. Voor jezelf of voor je familie.

Met de introductie van de website Medilog.nl is er een prachtige manier beschikbaar gekomen om je medische gegevens bij te houden. We kennen allemaal het probleem dat je bij de dokter komt voor een kwaal die je al wel vaker hebt gehad, maar dan niet meer precies weet wanneer je ook al weer bent geholpen. Of welke medicijnen je in het verleden al gehad hebt.

Dit soort problemen doen zich steeds vaker voor, zowel omdat we vaker van arts veranderen, als ook omdat er meer medicijnen zijn en we ook daar sneller in wisselen. En dit geldt zeker voor diegenen onder ons die ook de medicijnen van hun kinderen of ouders moeten bijhouden.

Medilog is de oplossing. Het helpt je systematisch om alles goed bij te houden, en vervolgens ook om het weer makkelijk terug te vinden. Door de koppeling met het internet kun je daarnaast ook makkelijk aanvullende informatie vinden over een ziekte of een geneesmiddel en ook dat er handig bij opslaan. En ga je een keer naar het buitenland dan kun je je gegevens uitdraaien in de juiste taal zodat je je medicijnen en je ziektegeschiedenis bij je hebt. Omdat het op internet staat kun je het overal waar je bent oproepen via het internet, dus ook bij je huisarts en specialist. Een goed concept maakt dat de gegevens uitstekend beveiligd zijn. En dat alles geheel gratis.

Met Medilog.nl wordt je niet je eigen dokter. Het zorgt er wel voor dat je je gezondheid uitstekend in beeld houdt, en dat je dus je dokter veel preciezer kan informeren. Het zal er ook vaak toe leiden dat je bewuster met je gezondheid omgaat en derhalve minder vaak bij de dokter op de stoep staat.

Kortom een reuze handige tool voor iedereen die zorgvuldig met zijn gezondheid wil omgaan.

Persbericht

Medilog.nl het Nederlands alternatief voor Google Health.

Het zou reuze handig zijn om een eigen dossier te hebben waarin al je medische gegevens bij elkaar staan, zoals de artsen die je hebt bezocht en de medicijnen die je hebt gebruikt. Nog handiger zou het zijn wanneer dat dossier op internet is opgeslagen zodat je er altijd bij kunt, waar je ook bent en wanneer je maar wilt.

Dit nu is wat het deze week geĂŻntroduceerde Google Health mogelijk maakt, zij het dat het nu nog alleen in Amerika werkt. Een Nederlands alternatief is vorige week gepresenteerd, Medilog.nl. Ook hier de mogelijkheid om zelf een medisch dossier te maken wat je vervolgens altijd en overal waar internet is kunt raadplegen. En net als Google Health is het gratis.

Is Medilog een kopie van Google Health? Nee, bij nadere bestudering blijken er behoorlijke verschillen. Google Health is meer een medisch zoekmachine waarbij er ook de mogelijkheid is om gegevens van het ziekenhuis automatisch in je eigen dossier te laten lopen, natuurlijk mits het ziekenhuis hieraan meewerkt. Google Health biedt op die manier een "medische moment-opname". Medilog is veel meer gericht op het makkelijk bij houden van de geschiedenis van de eigen ziektes en medisch klachten en het verloop er van, en alle gegevens over artsen en medicijnen. Bij beide sites wordt er natuurlijk voor gezorgd dat de gegevens uitstekend beveiligd zijn.

Medilog is behalve erg handig voor mensen die een chronische of langdurige ziekte hebben, ook een mooie oplossing voor mensen die gezamenlijk zorgen voor iemands gezondheid. Denk hierbij aan gescheiden ouders met gezamenlijke kinderen, mantelzorgers en kinderen die om beurten hun ouder begeleiden wanneer deze een medische instelling moet bezoeken. En verder biedt het de mogelijkheid om de gegevens uit te draaien zodat je op vakantie je medische gegevens overzichtelijk bij de hand hebt.

Mensen bezoeken steeds meer verschillende artsen en deze blijken vaak onvoldoende op de hoogte van wat de andere artsen hebben voorgeschreven of gedaan. Met een eigen Medilog wordt je niet je eigen dokter. Het zorgt er wel voor dat je je gezondheid goed in beeld houdt, en dat je dus je dokter veel preciezer kan informeren. Het zal er ook vaak toe leiden dat je bewuster met je gezondheid omgaat en derhalve minder vaak bij de dokter op de stoep staat.

WWW.MEDILOG.NL

Noot voor de redactie;

Toelichting ; (