René Paas bij CDA in Leiden: "Commissie Bakker, let op draagvlak"

28/05/2008 23:16

CNV Vakcentrale

CNV-voorzitter Paas waarschuwt de commissie Bakker om zuinig te zijn op draagvlak. "Voorkom dat dingen die voor de participatie niet van wezenlijk belang zijn de aandacht afleiden van de werkelijke boodschap: meer mensen aan het werk. Dat zou zonde van de tijd en energie van de commissie zijn. Adviseer dus wat nodig is, maar niet meer dan dat."

Paas ziet in de krantenberichten van de afgelopen week twee gezichten van de commissie: 'De ene is prachtig: voorkom dat mensen werkloos worden. Het CNV dringt er bijvoorbeeld op aan om de WW fundamenteel te herzien en de eerste zes maanden in handen te geven van werkgevers en werknemers. Het lijkt er op dat de commissie op hetzelfde spoor zit. En dat is goed nieuws.

Het andere gezicht dat uit de media naar voren komt is een slechtere bescherming van werknemers. En dat is nergens voor nodig, wanneer je krachtige maatregelen neemt om werkloosheid te voorkomen. Paas bindt de commissie op het hart om uit te kijken met een onderwerp als ontslagrecht. 'De commissie heet in kranten al 'de ontslagcommissie', maar ik reken erop dat ze zichzelf realiseert dat het dodelijk is om te adviseren tot minder ontslagbescherming. Het leidt niet tot meer banen. Het zal de aandacht afleiden van alle andere voorstellen. En het geeft het kabinet de kwestie terug waardoor het zich een vol jaar heeft laten verlammen en waarop het bijna was gevallen. Niemand wint bij zo'n advies.', aldus Paas.





http://www.cnv.nl