Socialistische Partij Groningen

SP voor afsluiting Koeriersterweg

28-05-2008 * Woensdagmiddag besprak de gemeenteraad de aanleg van de busbaan langs de Koeriersterweg. De SP stemde voor en ook voor afsluiting van het kruispunt met Laan 40-45.

Dit najaar wordt de busbaan langs de Koeriersterweg aangelegd. Daarmee komt er een goede verbinding tussen het transferium Hoogkerk en het station. Een pracht aanvulling op de openbaar vervoersvoorzieningen in de stad. "Daar is de SP blij mee" zegt SP-raadslid Michel Marion. "Met de busbaan wordt meteen ook de Koeriersterweg aangepakt. Het wordt een autoluwe 30km straat met een brede groenstrook en parkeerplaatsen aan de huizenkant. En het kruispunt Koeriersterweg Laan 40-45 wordt dus afgesloten."

Vanaf het begin reageerde de buurt verdeeld op de afsluiting naar de oprit van de ringweg. Sommige mensen voorzien problemen in andere straten als de automobilisten via de Peizerweg of Springerlaan de ringweg opmoeten. Maar veel bewoners van de Koeriersterweg zijn blij dat hun straat niet langer als sluiproute gebruikt kan worden. En ook beide scholen in de buurt, het Willem Lodewijk- en het Augustinuscollege, zien grote voordelen. Als de kruising was blijven bestaan, had je een heel onveilige en onoverzichtelijke verkeerssituatie gekregen: drie kruispunten op rij en 2000 scholieren die die dagelijks moeten passeren.

De SP heeft goed naar alle voors en tegens geluisterd en op grond daarvan woensdag voor afsluiting van de Koeriersterweg gekozen. Daarbij heeft veiligheid voor ons de doorslag gegeven. "We zijn dan ook blij dat busbaan en afsluiting dit najaar een feit worden. Toch vond een meerderheid in de Raad dat er over anderhalf jaar nog eens opnieuw gekeken moet worden naar wat het effect van de afsluiting is. Als er dan echt andere problemen voor terug zijn gekomen zou de gemeente de afsluiting weer moeten terugdraaien. Dat is nu afgesproken. Maar zei wethouder Dekker: 'Veiligheid blijft het zwaarst wegen.' En dat is maar goed ook" aldus Marion.

Zie ook: Dossier van Marion