Stadsdeel Bos en Lommer


Afdeling Communicatie

Persbericht Datum 29 mei 2008 Ons kenmerk

Fouad Sidali nieuwe bestuurder in stadsdeel Bos en Lommer

Vandaag is Fouad Sidali begonnen als portefeuillehouder in Bos en Lommer. Gisteravond is zijn voordracht unaniem ondersteund door de deelraad. Fouad Sidali zal de sociale portefeuille op zich nemen. De sociale portefeuille beslaat welzijn en zorg, onderwijs en jeugd en kunst en cultuur. Sidali volgt Ayhan Yalin op, die begin april aftrad.

Sidali gaf in zijn kennismakingstoespraak aan dat hij zich in de beginperiode zal richten op alle ontwikkelingen in het stadsdeel die goed gaan. "Pas wanneer ik weet wat er allemaal al goed gaat, kunnen we gaan kijken naar zaken die beter moeten." Verder benadrukte Sidali de kracht van het maatschappelijk middenveld: "Het maatschappelijk middenveld vervult een voortrekkersrol in de buurt. Die voortrekkersrol moet blijven en versterkt worden."

Fouad Sidali (41) werkte onder andere als redacteur en verslaggever voor het NOS Journaal en Hart van Nederland (SBS). In 2003 maakte hij een overstap naar de gemeente Amsterdam, waar hij werkte als bestuursvoorlichter voor wethouder Belliot. In 2005 ging Sidali werken voor communicatieadviesbureau Pleon bv, als senior communicatieadviseur. Hij werkte namens Pleon als interim-manager en interim-communicatieadviseur voor bedrijven en de overheid.

Naast zijn professionele werkzaamheden is Sidali ook actief in het maatschappelijk middenveld. Zijn recente activiteiten betreffen onder meer het voorzitterschap van Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland en het coördinerend voorzitterschap van het Landelijk Overleg Minderheden.

Einde persbericht