Gemeente Echt-Susteren


College stelt lijst waardevolle bomen vast

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 27 mei een lijst met waardevolle bomen vastgesteld. Hiermee wil de gemeente duidelijk maken aan de inwoners voor welke bomen een kapvergunning moet worden aangevraagd.

De lijst ligt ter inzage bij de balie in het gemeentehuis en is hieronder te downloaden. De lijst treedt op 30 mei in werking. Bomen die niet op de lijst vermeld staan, kunnen vanaf 30 mei 2008 zonder vergunning worden gekapt.

De lijst bestaat enerzijds uit solitaire bomen welke aan de hand van vooraf bepaalde criteria zijn geïnventariseerd en de status waardevol hebben gekregen. Anderzijds bestaat de lijst uit gewenste gemeentelijke boomstructuren van alle kernen, bomen die in het wegprofiel van een dergelijke structuur aanwezig zijn of worden aangeplant. De gemeente informeert de eigenaren van waardevolle bomen schriftelijk over de plaatsing op de bomenlijst.

Bent u van mening dat er bomen in aanmerking komen om aan de lijst toegevoegd te worden of heeft u anderszins vragen of opmerkingen, dan verneemt de gemeente dat graag van u. Voor eventuele toelichting kunt u desgewenst een afspraak maken met de heer R.M. Vogten, beleidsmedewerker groen en landschapsbeheer van de afdeling Openbare Werken, telefoon: 0475-478 478.

Eigenaren of belanghebbenden kunnen tot zes weken na 30 mei bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 450, 6100 AL Echt).

Te downloaden:

* Bomenlijst adressen mei 2008 met eigenaar Bw.xls
* structuurkaarten waardevolle bomenlijst def.pdf