Gemeente Baarn

Meer wijken worden autovrij schoongemaakt

Afgelopen tijd heeft de gemeente als proef twee schoonmaakbeurten uitgevoerd in verschillende wijken, waarbij aan de bewoners was gevraagd de auto een dagje elders te parkeren. Na het succesvol autovrij schoonmaken van een deel van de Indische buurt en de Zeeheldenbuurt, is besloten om met de proef door te gaan. De komende tijd is een ander deel van de Indische buurt en de Zeeheldenbuurt aan de beurt. Daarna het Gaspark en de Bloemenwijk-zuid. Na de ervaringen in al deze wijken wordt bekeken of de proef geslaagd is. De eerste ervaringen zijn overwegend positief.

Bij autovrij schoonmaken wordt aan buurtbewoners gevraagd om de auto, aanhangwagen of caravan een dag buiten de wijk of op de eigen oprit te plaatsen. Zodoende zijn straten en bermen voor de gemeentewerkers goed schoon te maken of herstellen. In de naastgelegen straten kan het echter tijdelijk voor enige overlast zorgen, vanwege grotere parkeerdruk.

De volgende autovrije schoonmaakbeurten zijn gepland op:

Maandag 30 juni a.s. in de Zeeheldenbuurt
Woensdag 2 juli a.s. in de Indische buurt en de Torenlaan Dinsdag 8 juli a.s. in Gaspark (Noordwijk)
Woensdag 9 juli a.s. in Bloemenbuurt-zuid (Eemdal Zuid)

De bewoners van deze buurten worden binnenkort per brief geïnformeerd. Ook de straten die overlast van geparkeerde auto's kunnen verwachten, worden tijdig op de hoogte gebracht. Voor vragen kunt u contact opnemen met de coördinator wijk- en buurtgericht werken via telefoonnummer (035) 548 16 14 of email
frankeline-van.nieuwenhuijzen@baarn.nl