Syntens


---

Europese subsidie voor economische groei Flevoland is toegezegd

Flevoland wordt de meest innovatieve provincie van Nederland!

VNO-NCW / MKB, Syntens, Kamer van Koophandel (KvK), World Trade Centre (WTC), MKB & Techno Fondsen Flevoland en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland B.V. (OMFL) gaan de komende zes jaar intensief samenwerken. Onlangs is bekend geworden dat de aangevraagde Europese subsidie via het Operationeel Programma Landsdeel West (OP-West) is toegezegd. Dit betekent voor de Flevolandse ondernemers dat zij gebruik kunnen gaan maken van een full service pakket aan diensten. Van de begeleiding van een startende ondernemer tot het creëren van een goed vestigingsklimaat voor internationale bedrijven, de samenwerkende partijen kunnen het hele ondernemersveld bedienen. Voor Flevoland betekent het dat de economische slagkracht, in de periode 2008-2013, vergroot kan worden. De zes organisaties waren reeds gestart met het activiteitenplan voor 2008, daar wordt nu grote vaart achter gezet en dit zal binnenkort gepresenteerd worden.

In Flevoland werken het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoeksinstellingen en overheden samen om de kennisontwikkeling en het kennisaanbod in Flevoland te verhogen. Via het Midden en Klein Bedrijf (MKB) worden er met deze kennis nieuwe producten en diensten ontwikkeld en vervolgens succesvol op de markt gebracht. Centraal hierbij staat de versterking van de (internationale) concurrentiepositie van het Flevolandse MKB en het vestigingsklimaat. Ruim eenderde van de bedrijven in Flevoland doet aan innovatie, met de uitvoering van dit programma wordt dit verhoogd naar 50%.

Andries Greiner, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Flevoland
âWe willen er in de periode 2007-2011 in Flevoland 25.000 banen bij hebben. Om dat te bereiken moeten ondernemingen maximaal worden ondersteund. De bovengenoemde organisaties hebben daarbij een hoofdrol. Van hun inzet en kwaliteit hangt ons succes voor een belangrijk deel af. Voor dat doel wordt nu een stevig budget beschikbaar gesteld.â

Werkgeversvoorzitter VNO-NCW/MKB Bert Gijsberts is verheugd over de samenwerking:
âVoor de groei van het Flevolandse bedrijfsleven is het van belang dat er vanuit de
vraagzijde van de ondernemer ondersteuning kan worden gegeven. De gekozen projectopzet maakt ondernemersgericht maatwerk mogelijk. Wij werken graag mee aan deze aanpak om ondernemers te stimuleren de kansen te benutten die het programma voor hen kan biedenâ.


---