Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BOVAG Verhuurbedrijven: "5 sterren voor Europcar; cum laude geslaagd"

BOVAG organiseert iedere drie jaar een onafhankelijke kwaliteitsaudit onder de aangesloten autoverhuurbedrijven. Als enige van de internationale autoverhuurders behaalde Europcar Autoverhuur de maximale score van 5 sterren.

Het kwaliteitscontroleprogramma van BOVAG Verhuurbedrijven, de zogenoemde Basisschouwing, is een verplichte toets voor de circa 650 aangesloten vestigingen. ViaNorm beoordeelt de BOVAG-leden periodiek op de basiseisen. Uitgangspunt is de verplichte basiskwaliteit, bijvoorbeeld aantoonbaar onderhoud, de leeftijd (maximaal twee jaar) en de kilometrage (maximaal 60.000 km) van de personenauto's in het wagenpark.

Mystery guest à la Michelin
Bovenop de eisen uit de Basisschouwing kunnen leden deelnemen aan de audits voor 3, 4 of 5 sterren. Door bredere dienstverlening verdienen bedrijven meer punten, dus meer sterren. Denk aan meer keuze in het wagenpark, langere openingstijden, meer accessoires voor de verhuur en correct gedrag van de verhuurmedewerkers. Om voor een 5 sterren classificatie in aanmerking te komen, worden alle deelnemende vestigingen twee keer door ViaNorm bezocht. Zowel aangekondigd als via een geheime mystery guest à la Michelin.

Onderscheidend vermogen
De 5 sterren zijn het resultaat van twee positieve bezoeken aan alle 47 Nederlandse Europcar-vestigingen (inclusief zusterbedrijf SterVerhuur). Europcar voldeed opnieuw aan alle vereisten voor 5 sterren - als enige van de internationale autoverhuurders. Martijn Hanekroot, directeur Operations Europcar Nederland: "Een objectief onderzoek dat ons onderscheidend vermogen vergroot. Intern leeft het ook. Medewerkers blijven scherp. Het kwaliteitsbewustzijn groeit, de ene vestiging wil niet onderdoen voor de ander."

Statement BOVAG
Robert van Almkerk, secretaris BOVAG Verhuurbedrijven: "Als brancheorganisatie stimuleren we betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie. Het sterrensysteem is een stimulans voor de branche. Het dient het individuele én het groepsbelang. Het stimuleert bedrijven zich verder te verbeteren en dat is goed voor de branche. Vijf sterren is voor de autoverhuurbedrijven het maximaal haalbare. Een cum laude voor de audit uit de cyclus 2006-2008."

Statement Europcar
Martijn Hanekroot, directeur Operations Europcar Autoverhuur: "Bij de internationale verhuurders zijn we de enige met een score van 5 sterren. Een extra zekerheid voor zowel onze zakelijke als particuliere klanten. Ze eisen terecht een te allen tijde vergelijkbare kwaliteit bij álle Europcar vestigingen."

Satement ViaNorm
Hennie de Wit, auditor ViaNorm: "Als certificeerder voor de mobiliteitsbranche zijn wij voor deze opdracht ingehuurd door BOVAG. Met de opmerking dat we volkomen onafhankelijk opereren. Het is géén audit waarbij de leden uitkomsten kunnen 'kopen'. Voor BOVAG is de classificatieregeling een extra service richting de leden. Voor de branche is het een stimulans voor de professionaliteit."