LIOF


Innodate, the best way to innovate

Zakelijk "daten" voor open innovatie

Op 30 mei aanstaande vindt in Venlo Innodate plaats. Dit is hét evenement voor jonge onder-nemingen, die opereren in een kennisintensieve branche. Tijdens Innodate kan de ondernemer profiteren van kennis over de manier waarop en de faciliteiten waarmee je samen kunt innoveren. Open innovatie dus. Om toekomstige samenwerking concreet te kunnen maken biedt Innodate de deelnemers de mogelijkheid om tijdens een 'zakelijke date' te onderzoeken hoe samen innoveren de kassa kan laten rinkelen.

Gerenommeerde sprekers uit het werkveld presenteren hun ervaringen. Daarnaast worden de do's en don'ts van reeds bestaande voorbeelden van 'innoveren door samenwerken', in workshops besproken. Gastheer van de dag is Océ-Technologies B.V. Het congres is een gezamenlijk initiatief van onder andere de regionale ontwikkelingsmaatschappijen NV Industriebank LIOF, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij BOM en Teamvenlo.

Hoezo, samen?
Er verandert veel. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Product life cycles worden korter en dus wordt ook de time to market steeds korter. Concurrentie is hevig en de wakkere ondernemer realiseert zich dat voortdurende innovatie essentieel is voor het voortbestaan. Nieuwe, verbeterde producten en processen geven een voorsprong.Echter innoveren 'in je eentje' bestaat niet meer. Dat geldt in de IT, de dienstverlening en de techniek, maar eigenlijk in alle sectoren, op alle terreinen en in alle denkbare varianten.

'Open innovatie' is het antwoord. En dat is een fundamentele verandering in onze ondernemingscultuur met een grote impact op het spel dat we als ondernemers met elkaar spelen. Er zal steeds meer gedeeld worden, want juist van nieuwe partnerships waar de respectievelijke kennis en capaciteiten elkaar aanvullen, kun je frisse en creatieve ideeën verwachten.

What's in it for you?
Kortom, het event "Innodate, the best way to innovate" biedt:


- Informatie over wijze waarop je innovaties kunt realiseren door (grensoverschrijdend) samen te werken

- Voorbeelden uit de praktijkvan succesvolle samenwerking
- Informatie over subsidies en andere financieringsvormen om de ontwikkeling van innovatieve producten en processen te ondersteunen
- dé ontmoetingsplek voor jonge ondernemingen om met elkaar en met gevestigde ondernemingen in contact te komen en de basis te leggen voor samenwerking

- dé kans om spraakmakende innovaties, die zichzelf in de markt reeds bewezen hebben, te bekijken en aan te raken.

Voor deelname aan Innodate wordt een bijdrage van EUR 50,- excl. BTW gevraagd. Een beperkte investering voor een lucratieve bijeenkomst die inzicht geeft in effectieve - theoretische én praktische - manieren van samenwerken. Een bijeenkomst die interessante contacten oplevert om samenwerking mee te kunnen aangaan. Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht op www.innodate.nl.


-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 13 mei 2008

Meer informatie: .

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
T: +31 43 3280280