Gemeente Eindhoven

Persbericht 30 mei 2008, no. 150

Ook Eindhoven doet mee aan Dag van de Bouw

Winnaar prijsvraag LIVINâ beurs bekend
Tijdens de nieuwbouw woonbeurs Brabant Zuidoost LIVINâ in april hield de gemeente Eindhoven een prijsvraag onder de bezoekers. De winnaar maakte de slogan als volgt af: âIk wil graag wonen in Eindhoven omdat⦠deze stad de stekker is die mijn licht doet stralenâ. Met de schrijver van deze slogan - Dhr. Zuidema - neemt de gemeente, net als met de vier andere winnaars, contact op. Zij ontvangen allen het boek âEindhoven vanuit de luchtâ.

De vier medewinnaars hebben de volgende slogans ingestuurd: âIk wil graag wonen in Eindhoven, omdatâ¦:

- Het een grote aantrekkelijke stad is, waarin het dorpsgevoel behouden is gebleven. (Mevr. Jansen)

- Als je er eenmaal bent geboren, de stad je niet meer loslaat. (Dhr. Bok)

- Eindhoven het hart van de samenleving is (Mevr. Rooimans)
- Meer dan fijn wonen en gezellig alleen, voor mij is Eindhoven al jaren nummer 1! (Mevr. Donders)
De vijf winnaars worden ook persoonlijk op de hoogte gebracht. Dag van de Bouw
Op zaterdag 31 mei is het Dag van de Bouw. Op verscheidene plaatsen in Eindhoven en de rest van het land hebben mensen de mogelijkheid om bouwwerkzaamheden te bezichtigen. Zo wordt één van de grootste Eindhovense nieuwbouwprojecten - Tongelrese Akkers
- speciaal voor potentiële bewoners opengesteld voor bezichtiging.
Woningbouw in Eindhoven
lopen op dit moment dan ook heel wat bouwprojecten. Binnen de gemeente Eindhozen zijn er op meerdere plaatsen wijkvernieuwingsprojecten in ontwikkeling, zoals Bloemenbuurt Zuid en de Kruidenbuurt. Qua nieuwbouw staan de projecten Stadionkwartier en Strijp S in de startblokken en zijn de nieuwbouwprojecten in Waterrijk en Bosrijk (Meerhoven) volop in aanbouw, waarbij met de regelmaat van de klok woningen op de markt komen. Ook start op 1 juni a.s. de verkoop van de appartementen in de Grijze Generaal bij winkelcentrum Woensel.

Op deze website staat onder het vernieuwde onderdeel âwonen & ruimteâ informatie over bouwkavels, Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en een overzicht van grote nieuwbouwprojecten in Eindhoven.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00