Persberichten stad Utrecht, 12.20 uur

Utrecht, 29-05-2008

Verkeerscontrole

VLEUTEN - Op woensdag 28 mei heeft de politie van district Utrecht west van 16.00 uur tot 23.00 uur in samenwerking met de afdeling Handhaving en Toezicht van de gemeente, de verkeerspolitie, de Douane en de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden. De controleplaats bevond zich op een parkeerterrein aan de Utrechtseweg/Huis te Vleutenbaan. In totaal werden 109 bekeuringen uitgeschreven. Er werden vier aanhoudingen verricht.

Op de locatie Haarrijnse Rading, Zuilense Ring richting Utrechtseweg stond een auto van de verkeerspolitie met ANPR
(kentekenplaatherkenning). Deze auto heeft een snel kentekenlezend systeem aan boord, die direct de bijzonderheden van het passerende voertuig weergeeft. Hier werden 1731 kentekens gescand en bij 11 voertuigen was er sprake van bijzonderheden, een zogenaamde hit. Deze hits werden afgehandeld door de Belastingdienst.

De Douane heeft twaalf Nederlandse bestuurders, in buitenlands gekentekende autos, bekeurd. De Vreemdelingenpolitie gaf één zaak door aan de arbeidsinspectie en verrichtte een tiental identiteitsonderzoeken naar buitenlanders. De Belastingdienst maakte twee keer verbaal op voor foutief gebruik van handelaarplaten. Tevens bekeurden zij één bestuurder voor misbruik van handelaarplaten en een bestuurder voor een onverzekerd voertuig.

Op de controleplaats werden 350 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Er werden 109 bekeuringen geschreven voor o.a. het niet tonen van het rijbewijs (23), het niet tonen van het kentekenbewijs (20), het niet dragen van de gordel (16). Er werden vijf aanhoudingen verricht. Eén bestuurder stond nog gesignaleerd in het opsporingsregister, één aanhouding voor het rijden van een beginnende bestuurder onder invloed. Eén bestuurder reed met twee kapmessen van ongeveer 50 cm in zijn auto. Deze werden in beslag genomen en hij kon mee naar het politiebureau. In dezelfde auto had de bijrijder een vlindermes op zak. Ook kon hij zich niet legitimeren, waarna hij werd aangehouden. Het vlindermes werd eveneens in beslag genomen.

Mishandeling op internet

UTRECHT Een 19-jarige Utrechter is maandag 26 mei aangehouden in zijn woning in de wijk Ondiep. De man wordt verdacht van een mishandeling van een 15-jarige Utrechter enkele maanden geleden. Van de mishandeling zijn filmopnamen gemaakt die op internet zijn gezet. De politie kwam op het spoor van de beelden door een tip.

Het slachtoffer wil geen aangifte doen, maar na overleg met het openbaar ministerie heeft de politie besloten de zaak toch op te pakken omdat het mogelijk is ambtshalve vervolging in te stellen. Hiermee wil de politie een signaal afgeven dat het plaatsen van dergelijke filmpjes niet zonder gevolgen blijft. De verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden omdat zij kentekenplaten van een auto hadden gestolen.

Rond 19.10 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen ter hoogte van de Raoul Wallenberglaan kentekenplaten van een auto aan het demonteren waren. Ter plaatse zagen de agenten dat een drietal mannen wegrenden bij het zien van de politie. Uiteindelijk werden twee mannen 23 en 24 jaar uit Utrecht en Zeist - aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Hindersteinlaan vond woensdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 59-jarige automobiliste uit Vleuten reed met haar auto over de Hindersteinlaan vanuit de richting van het Dorpsplein. Achter de vrouw reed een 51-jarige man uit Utrecht met zijn auto. Omdat de man te laat in de gaten had dat de vrouw ging remmen, botste hij achter op haar voertuig. De vrouw raakte gewond aan haar nek en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Bierdieven aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij zeven kratten bier hadden gestolen.

Getuigen belden omstreeks 13.50 uur naar de politie omdat men had gezien dat twee mannen kratten bier hadden weggenomen ter hoogte van de Krommerijn. Ter plaatse werd het gebied afgezet. De twee dieven liepen rechtstreeks in de handen van de agenten.

Zij hadden een fiets bij zich waar drie kratten bier op stonden. De fiets bleek opengebroken te zijn. In een steeg werden nog eens vier kratten bier aangetroffen. Het tweetal 18 en 21 jaar beiden uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Roelantdreef heeft de politie twee jongens aangehouden voor het stelen van levensmiddelen.

Omstreeks 09.20 uur kreeg de politie een melding van personeel van de winkel dat een aantal jongens zich verdacht in de winkel gedroegen. Uiteindelijk had het personeel kans gezien twee jongens beiden 14 jaar uit Utrecht - aan te houden. Een aantal andere jongens was de dans ontsprongen. De politie heeft het tweetal aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

UTRECHT Bij een woning aan de Rooseveltlaan heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Getuigen belden naar de politie omdat het vermoeden bestond dat er ingebroken was in een woning aan de Rooseveltlaan. Ter plaatse troffen agenten een opengebroken voordeur aan. In de woning bevond zich een hennepkwekerij. Het vermoedde bestaat dat men van plan was de kwekerij te stelen. Alle planten en de complete apparatuur werd in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage