Prijsuitreiking scholier naar Nasa Space Camp


Vrijdag 30 mei prijsuitreiking om 13:00 uur De Meerpaal Rotterdam

ROTTERDAM, 20080515 -- Hoe voelt het om in een Space Shuttle te vliegen? Of om je maanreis voor te bereiden vanuit het internationale Space Camp van de NASA in de Verenigde Staten. Die droom wordt werkelijkheid voor een scholier van de Rotterdamse school De Meerpaal, een school voor leerlingen met een normaal intelligentieniveau, die kampen met leer- en/of opvoedingsproblemen.

Deze achtdaagse reis wordt op vrijdag 30 mei om 13:00 uur aangeboden aan de gelukkige prijswinnaar. Deze training staat bekend onder de naam Space Camp en wordt gehouden op het terrein van de US Space & Rocket Centre in de stad Huntsville, Alabama in de VS. Voor deze scholier wordt het werkelijkheid om te ervaren hoe astronauten leven en werken in de ruimte en het belang van goede ondersteuning vanuit het grondstation. In een Shuttle simulator maak je actief een lancering mee. Je leert op speelse wijze omgaan met ruimtelijke desoriëntatie. Ook leer je lopen op de maan bij 1/6e van de aardse zwaarte-kracht. Naast alle `spacethrills' maak je natuurlijk ook kennis met de andere deelnemers uit meer dan 25 landen en hun culturen.

De delegaties van jongeren komen vanuit de hele wereld. Deelnemen aan International Space Camp is dan ook een unieke ervaring. De Meerpaal is verheugd met deze prijs meer aandacht te vestigen op wetenschappelijk en technisch onderwijs, de bakermat van de ruimtevaart. Juist door bekendheid te geven aan Space Camp in de VS, streven wij ernaar om in ons onderwijs leerlingen te prikkelen en te motiveren voor de ruimtevaart en technische vakken.

LET OP: embargo 30 mei 13:00 uur

Persinformatie:
Voor meer informatie over de prijsuitreiking kunt u terecht bij
* Angelo de Wit van De Meerpaal
* Telefoon 06 4355 4962
* Email angelo.dewit@gmail.com
* Adres Kreeftstraat 44* - 3067 JV Rotterdam





A. de Wit