Ingezonden persbericht


Bicto en Uneto-VNI bundelen krachten met InstallatiePortal

Zeist, 3 juni 2008

Eind mei heeft Bicto een samenwerkingsovereenkomst getekend met InstallatiePortal. Een nieuwe online activiteit van de Uneto-VNI waarmee de brancheorganisatie haar leden gaat helpen om efficiënter te werken.

InstalliePortal wordt binnenkort geïntroduceerd op de markt. Leden van deze portal kunnen gebruik maken van diverse innovatieve diensten als telefoonservice en collegiale in- en uitleen van montagepersoneel met als doel tijd en kosten te besparen. Ook software zal een integraal onderdeel uitmaken van deze portal. Bicto gaat als eerste leverancier een zogenaamde "mini-automatiseringsoplossing" leveren aan de leden bestaande uit: relatiebeheer, calculeren, artikelbeheer, offertebeheer, werken, boekingen, factureren en bestellen.

Er zijn meerdere redenen waarom Uneto-VNI als eerste heeft gekozen voor Bicto Online Software. Bicto is een nieuw softwareprogramma waarmee installateurs volledig via het internet de administratie kunnen afhandelen. Voor een vast laag abonnementsbedrag per gebruiker per maand. Het programma is voorzien van een complete basisinrichting en een handige "wegwijzer" functie. Gebruikers kunnen hierdoor direct aan de slag zonder langdurige implementatie- en opleidingstrajecten.

Andere belangrijke voorwaarden voor de samenwerkingsovereenkomst waren ondermeer: een volledige integratie met het artikelbestand van 2ba, ondersteuning van de Uneto-VNI normtabellen en een digitaal bestelproces (ICM / ICB). Daarnaast moet de installateur met de "mini-automatiseringsoplossing" van InstallatiePortal eenvoudig informatie kunnen kopiëren en delen zoals: artikelbestanden, normtabellen, recepturen en voorbeeldcalculaties.

Uneto-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel en biedt werkgelegenheid aan 130.000 personen. De installatiebedrijven zijn actief binnen de woningbouw, utiliteit, industrie en infra op de gebieden ontwerp, advies, installatie en beheer. Ruim 5.300 bedrijven zijn aangesloten bij Uneto-VNI en nemen samen zo'n 90% van de omzet van de installatiebranche voor hun rekening.

Bicto is een nieuwe softwareleverancier voor de installatiebranche. Het bedrijf introduceerde een jaar geleden als eerste een volledige internetoplossing voor de bedrijfsadministratie van zowel kleine als grote installatiebedrijven. Enkele belangrijke voordelen van internetsoftware zijn: flexibel en locatieonafhankelijk werken, geen investeringen in software en hardware, geen jaarlijkse onderhoudskosten en makkelijk informatie delen met bouwpartners, opdrachtgevers en leveranciers. Daarnaast verzorgt Bicto ook automatisch het onderhoud, de updates en de back-ups van de software. Kortom: geen softwarezorgen meer.