Gemeente Leeuwarden

Persuitnodiging: Ouder en Kind Sport - Jong geleerd en oud gedaan

Peuters moeten veel bewegen, dat is goed voor hun ontwikkeling. Bewegen is ook goed voor hun ouders, al sporten zij om lekker fit te blijven. Helaas ontbreekt het hen vanwege die kleine kinderen vaak aan tijd. Waarom dan niet samen sporten? Deze filosofie is uitgewerkt en nu is Ouder en Kind Sport een feit! Een speciaal sportprogramma voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2 - 5 jaar. Het is een initiatief van Actie Leeuw!* in samenwerking met de Brede School Oud Oost*.

De eerste groep moeders en kinderen gaat op dinsdag 3 juni van start met moderne dans. Zij worden verwelkomd door Dietske Bouma, directeur Welzijn van de gemeente Leeuwarden. Na haar inspirerende woorden is het tijd om in beweging te komen. De ochtend begint om 08.45 uur in de voormalige Parkschool, Boerhaavestraat 30, in Leeuwarden.

Het programma bestaat uit 12 gecombineerde sportlessen. In het eerste half uur staat het kind centraal en leert de ouder samen met het kind op een speelse manier samen te bewegen volgens het concept beweegkriebels. Daarna worden de kinderen opgevangen en krijgen de ouders les van professionele sportinstructeurs. De eerste twee groepen, moderne dans en hardlopen, zijn al volledig volgeboekt. Er wordt dus zeker ingegaan op een behoefte.

Ouder en Kind Sport is tot stand gekomen op verzoek van de bewoners in stadsdeel Oud Oost. De uitvoerende organisaties zijn bv SPORT, Thuiszorg Het Friese Land, Hulp en Welzijn Leeuwarden, Stichting Kinderopvang Leeuwarden.

Ouder en Kind Sport wordt financieel mogelijk gemaakt door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).


* Actie Leeuw is het programma dat gezond eten en bewegen stimuleert binnen de gemeente Leeuwarden. Het is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Leeuwarden, bv SPORT, GGD Fryslân en Thuiszorg Het Friese Land. Kijk voor actuele informatie op www.actieleeuw.nl.


* In de Brede School Oud Oost werken de peuterspeelzalen, kinderopvang en basisscholen samen. Kinderen van 0 tot 16 jaar kunnen op de Brede School buiten de normale schooltijden extra aandacht krijgen op het gebied van taal, kunst & cultuur, sport en hun sociale ontwikkeling. Dit vergroot hun vaardigheden en ontwikkelingskansen.


---