Aandeelhouders Circulaire over fusie met Lyreco beschikbaar vanaf vandaag

AMSTERDAM - 3-6-2008
Dringende oproep aan Corporate Express' aandeelhouders om te stemmen

Corporate Express NV publiceert vandaag een aandeelhouders circulaire over de voorgenomen fusie met Lyreco SAS, alsmede de agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (Vergadering) te houden op woensdag 18 juni 2008.

De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur bevelen unaniem de aandeelhouders van Corporate Express sterk aan om tijdens de Vergadering vóór het voorstel tot goedkeuring van de transactie met Lyreco te stemmen.
De redenen hiervoor worden in de circulaire uiteengezet (www.cexpgroup.com).

De belangrijkste aspecten van de fusie met Lyreco, resulterend in de creatie van de toonaangevende wereldwijde B2B leverancier van kantoorartikelen zijn:

Dé toonaangevende wereldwijde kantoorartikelenleverancier voor de zakelijke markt met:

* nummer één B2B posities in Noord-Amerika, Europa en Asia-Pacific; en

* een goed gebalanceerde onderneming - in termen van geografisch bereik, veerkracht, klantenbasis en produktmix - met een verhoogde concurrentiekracht.

Substantiële waarde en voordelen voor aandeelhouders:
* verbeterde mogelijkheden voor omzet- en winstgroei;
* synergievoordelen van doorlopend ten minste EUR 100 miljoen aan het einde van het derde jaar

* bijdrage aan de groei van de winst per aandeel vanaf het eerste jaar (na afronding); en

* hoog kasgenererend vermogen en sterk verbeterende vermogenspositie.

Additionele voordelen voor klanten en werknemers:
* verbeterde klantenondersteuning en klantenbereik; en
* verbeterde carrièremogelijkheden en toegang tot best-in-class training en verkoopvaardigheden voor medewerkers

Uitstekende uitvoeringscapaciteiten:

* snellere uitvoering van Corporate Express' strategisch plan en verhoging van de oorspronkelijke door de onderneming geïndiceerde omzet en marge; en

* aangestuurd door een zeer ervaren management team met een sterke staat van dienst, volledig gericht op de B2B markt.

De circulaire bevestigt nogmaals de unanieme opinie van beide Besturen van Corporate Express dat de voorgenomen fusie met Lyreco de meest aantrekkelijke kans biedt voor aandeelhouders in Corporate Express om significante waarde te behalen. Wij raden u daarom dringend aan de aandeelhouders circulaire aandachtig te lezen en wij vertrouwen erop dat u ons enthusiasme deelt en vóór het voorstel stemt in de Vergadering. Corporate Express blijft van mening dat de door Staples geboden prijs van EUR 8,00 per aandeel nog steeds de zelfstandige waarde van Corporate Express significant onderwaardeert en geen weerspiegeling is van haar vooruitzichten; nog afgezien van de waardeverhoging door de voorgenomen fusie met Lyreco. Corporate Express zal een `Position Statement' publiceren, uiterlijk op 12 juni 2008, waarin de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen hun mening uiteenzetten over het Staples bod en waarom zij dit niet aanbevelen aan de aandeelhouders.

Peter Ventress CEO van Corporate Express:
"Wij zijn er van overtuigd dat de fusie met Lyreco op korte, middellange en lange termijn grote voordelen voor onze aandeelhouders zal opleveren en zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen bevelen het unaniem aan. De vergrote groep zal significant profiteren van een gebalanceerde internationale aanwezigheid en aanzienlijke schaalvoordelen. Het zijn deze synergieën en toekomstige groeimogelijkheden waarin onze aandeelhouders zullen kunnen delen.

De circulaire van vandaag verstrekt gedetailleerde informatie over de voorgenomen fusie en de redenen waarom wij zo enthousiast zijn over deze mogelijkheid tot waardecreatie, die aandeelhouders een superieure beleggingsmogelijkheid biedt. Wij raden onze aandeelhouders aan de circulaire te lezen, verzoeken hen dringend te stemmen en zien uit naar hun ondersteuning voor onze aanbeveling voor de fusie te stemmen."

De agenda voor de Vergadering van Corporate Express NV, te houden op woensdag 18 juni 2008 om 14.00 uur in het Okura Hotel, Ferdinand Bolstraat 333 in Amsterdam is:


1. Opening

2. Bespreking van het openbaar bod van Staples, Inc op Corporate Express

3. Verlenen van goedkeuring als bedoeld in artikel 2:107a Burgerlijk Wetboek voor de verkrijging van alle aandelen in het kapitaal van Lyreco SAS. Onlosmakelijk onderdeel van deze goedkeuring is de besluitvorming tot:

-- Uitgifte van aandelen

-- Benoeming lid Raad van Bestuur

-- Benoeming leden Raad van Commissarissen
4. Rondvraag

Informatie over de Vergadering en een uitleg over de wijze waarop aandeelhouders hun aandelen kunnen registereren voor de Vergadering is beschikbaar op de website van Corporate Express of via het bellen van ABN AMRO Servicedesk. Steminstructies kunnen worden gevonden op www.abnamrovoting.nl of op www.cexpgroup.com.

Als u verder nog vragen heeft dan adviseren wij u contact op te nemen met de Servicedesk Beleggen van de ABN AMRO Bank via servicedesk.beleggen@nl.abnamro.com of +31 76 57 99 455. U kunt ook bellen met onze gratis infolijn: 0800 022 19 67.

Dit persbericht heeft onder andere betrekking op het bepaalde in artikel 18.1 van het Besluit openbare biedingen Wft copyright Corporate Express 2008