Time : 09:00:00
Date : 03 June 2008
Sender Name: Top Brands

Pizza Hut opent 40 nieuwe delivery vestigingen

Pizza Belgium meldde vandaag dat het recentelijk de master franchise rechten verworven heeft voor de verdere uitbouw van het delivery concept in België. Op deze manier wil het inspelen op het potentieel dat deze snel groeiende markt biedt. De 40 nieuwe vestigingen zullen 600 extra arbeidsplaatsen opleveren.

Momenteel telt Pizza Hut reeds 78 vestigingen in België; 16 daarvan leveren aan huis. België is daarmee één van de belangrijkste Europese markten voor het Amerikaanse Yum Brands, dat naast Pizza Hut ook KFC en Taco Bell in haar portfolio heeft.

"We hebben de afgelopen jaren in het delivery segment een gemiddelde groei van meer dan 10% opgetekend", zegt CEO Stef Meulemans. Deze stijging, voor een gelijk aantal vestigingen, ligt beduidend boven de gemiddelde omzetgroei in de restaurantsektor. Nog volgens Meulemans is de verdere expansie van restaurants beperkt en focust men zich nu op de markt van het aan huis leveren.

"Vandaag kennen we in België nog een grote achterstand ten opzichte van het buitenland", stelt Meulemans. Indien men kijkt naar de grote spelers op de markt, dan tellen die vb. in Spanje samen meer dan 600 vestigingen van waaruit men aan huis levert. In Frankrijk zijin er dat meer dan 400, terwijl de UK de kroon spant met 900 outlets. Zelfs in Nederland kan men vanuit meer dan 150 verkooppunten pizza laten leveren. Dit staat in schril kontrast met de situatie bij ons.

De reden van deze achterstand ligt volgens Meulemans volledig bij onze hoge loonkost. Vooral voor ketens zet dit druk op de marges. Pizza Hut is er echter in geslaagd om het deliveryconcept op punt te stellen voor de Belgische markt zodat de rentabiliteit vergelijkbaar is met die van restaurants.

Omdat men gekozen heeft voor een snelle expansie, zal die hoofdzakelijk gebeuren in franchise. In de loop van de volgende 4 jaar wil men 40 vestigingen openen. Voor dit jaar zijn er al 9 lokaties gevonden en worden er nog 3 à 4 nieuwe franchisenemers gezocht.

Pizza Belgium maakt deel uit van Top Brands dat naast Pizza Hut ook het Franse broodconcept PAUL commercialiseert op de Belgische markt. Top Brands stelt 1.100 mensen tewerk en zal dit jaar meer dan 50 miljoen euro omzet realiseren.

Contactpersoon:
Stef Meulemans, Top Brands,

+32 3 281.33.03 of stef.meulemans@topbrands.be

URL: http://www.topbrands.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR