Politie Groningen

Dinsdag 3 juni 2008

Provincie Groningen, 03-06-2008

Groningen: vuilcontainer op auto

Een 30-jarige automobilist uit Duiven is maandagochtend gewond geraakt. De man reed over de Verlengde Hereweg in Groningen. Op diezelfde weg in de andere rijrichting stond een vrachtauto van de Milieudienst stil. De medewerker had juist een ondergrondse vuilcontainer opgetakeld. Plotseling is de vuilcontainer losgeschoten en aan de andere kant van de vrachtwagen beland. Daar reed op dat moment net de automobilist. De container kwam op de auto, waardoor het dak is ingedeukt. De automobilist is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is er iets fout gegaan bij het bevestigen van de container aan de takelkraan.

Scharmer: auto over de kop

Een 40-jarige inwoonster van Sappemeer werd maandagmorgen naar een ziekenhuis vervoerd nadat ze op de autosnelweg A7 ter hoogte van Scharmer met haar auto in een sloot was gereden. De vrouw reed in eerste instantie door nog onbekende oorzaak deels in de middenberm. Na een stuurcorrectie schoot de wagen naar de rechterberm en belandde in een sloot. De bestuurster werd met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Het verkeer liep enige tijd vertraging op.

Leek: vandalen aangehouden

De politie kon maandagavond in Leek drie jongeren aangehouden nadat zij vermoedelijk vernielingen hadden aangericht binnen het recreatiepark Nienoord. Het drietal, in leeftijd variërend van 14 tot en met 16 jaar, werd uit de bosjes gehaald waar het zich had verstopt. De knapen waren met nog vier anderen over een hek geklommen en waren onder meer met de skelters van het pretpark gaan botsen. De skelters raakten daardoor beschadigd. De drie verdachten mochten na het opmaken van een proces-verbaal naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de vier overige jongeren.

Appingedam: automobilist blokkeert motorrijder

Een 41-jarige motorrijder uit Dedemsvaart zag maandagmorgen op de provinciale weg N33 bij Appingedam zijn doorgang plotseling geblokkeerd door een kerende auto. Een poging de wagen te ontwijken mislukte. De automobilist, een 41-jarige inwoner van Delfzijl, verklaarde dat hij vanuit een file voor de geopende brug de andere weghelft op was gedraaid om via een afrit op tijd op zijn werk te kunnen komen. De motorrijder kon na behandeling in een ziekenhuis naar huis. Hetzelfde gold voor de automobilist. Tegen hem wordt door de verkeerspolitie proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 856, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1769, aantal overtredingen: 141, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 459, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.