Ingezonden persbericht


Unisys breidt Real-Time Infrastructuur-oplossingen uit en stelt CIO's in staat om kosten te verlagen en toch méér te leveren

Nieuwe oplossingen vereenvoudigen het beheer van het datacenter, reduceren de kosten en verlagen het energieverbruik

Schiphol-Rijk, 3 juni 2008 - Voortbouwend op de technologiestrategie voor nieuwe oplossingen en diensten, zoals aangekondigd in februari dit jaar, heeft Unisys de familie van real-time infrastructuuroplossingen nu verder uitgebreid. De nieuwe oplossingen en diensten zijn gebaseerd op de "less is more" - benadering van de ICT-infrastructuur. Hierdoor hebben organisaties de vrijheid om ICT-infrastructuren eenvoudiger en gemakkelijker te beheren en minder tijd te besteden aan routinematige beheerstaken en meer aan strategische initiatieven die de onderneming vooruit helpen.

Unisys introduceert nieuwe diensten om virtualisatie mogelijk te maken in een real-time infrastructuur; gevirtualiseerde desktop-, mailbox- en storage-oplossingen en een nieuwe server bedoeld voor enterprise computing. Deze oplossingen helpen enterprise klanten om de effectiviteit van ICT-investeringen te vergoten met een verlaging tot 40 procent van de totale infrastructuurkosten wanneer zij een volledige real-time enterprise hebben geïmplementeerd.

Door inzet van de Unisys 3D Blueprinting benadering krijgt de klant een helder inzicht in de relatie tussen de IT-eisen en wensen van de organisatie wat als basis moet dienen voor de IT-dienstverlening.

"Organisaties zijn in toenemende mate gefrustreerd door de stijgende kosten en toenemende complexiteit van hun ICT-infrastructuren," zegt Rich Marcello, president Unisys Systems and technology. "Unisys adresseert deze uitdaging door het bieden van een zeer complete reeks technologisch superieure oplossingen en diensten, gebaseerd op best-of-breed oplossingen die we direct aan klanten kunnen leveren, of als outsourcing provider. Deze oplossingen bevrijden klanten van blokkades in ICT-productiviteit en reduceren kosten ten behoeve van een meer efficiënte, betrouwbare, veilige en milieuvriendelijke ICT-infrastructuur. Hiermee kunnen klanten investeren in innovatie voor de toekomst en groei van het bedrijf.

Nieuwe diensten voor virtualisatie in een real-time infrastructuur

Virtualisatie is té bepalend voor het succes van een real-time infrastructuur om benaderd te worden als een reeks willekeurige initiatieven. IT-managers kunnen operationele voordelen maximaliseren, kosten besparen en return on IT investment verbeteren door een planmatige benadering van virtualisatie als een manier om de infrastructuur te transformeren. Twee nieuwe Unisys-diensten, op basis van de Unisys 3D Blueprinting benadering, voorzien in traceerbaarheid van bedrijfsstrategie, processen, applicaties en ICT-infrastructuur.

Unisys 3D Blueprinting voor virtualisatie helpt klanten om een veelomvattend virtualisatieplan te ontwerpen die voorziet in een reeks business- en ICT-eisen. Zij kunnen doelen voor virtualisatie definiëren, bedrijfsdoelen in kaart brengen en ICT-doelstellingen en de implementatiestrategie vaststellen. De service is ontworpen om de snelheid van infrastructurele transformatie te verbeteren en de return on investment van virtualisatie te maximaliseren.

Unisys Virtualization Operational Readiness Assessment geeft klanten vooraf een gedetailleerd inzicht in de operationele impact van virtualisatie. Met een workshop-benadering kunnen klanten vaststellen hoe zij hun business en ICT-processen moeten veranderen voor virtualisatie, tekortkomingen identificeren, gebieden prioriteit geven voor verandering en technologie inventariseren. Daarnaast kunnen zij mensen en procesissues die van invloed kunnen zijn op implementatie identificeren.

Later dit jaar zal Unisys zijn diensten voor de uitrol en beheer van een real-time infrastructuur introduceren met twee nieuwe services: een "acceleration service" waarmee snellere implementatie van Unisys uAdapt(TM) repurposing software mogelijk is om meerdere testen en ontwikkelprojecten uit te voeren en een recovery readiness assessment service, voor operationele aanbevelingen van recovery en backup en een actieplan voor een real-time infrastructuur.

Virtualisatie voorbij het datacenter en naar de desktop

Twee nieuwe Unisys-oplossingen stellen klanten in staat om belangrijke applicaties en functionele uitrol te virtualiseren in een Microsoft-omgeving als integraal onderdeel van de real-time infrastructuur waarmee productiviteit en efficiency wordt verbeterd.

De nieuwe Unisys Consolidated Desktop Solution (CDS) adresseert de toenemende kosten en complexiteit van het beheer van Windows desktopomgevingen. Onderzoek van Unisys toont aan dat de CDS-oplossing de total cost of ownership van desktopomgevingen kan verlagen met meer dan 30 procent vergeleken met traditionele PC-omgevingen. De Unisys CDS oplossing biedt een vereenvoudigde omgeving waarmee data en apparatuur veiliger is het eenvoudiger is om te voldoen aan veiligheidstandaarden.

Unisys CDS consolideert, virtualiseert en host desktop infrastructuren op gecentraliseerde servers en storagesystemen. De CDS-oplossing stelt organisaties in staat om volledig geconfigureerde desktop PCs te vervangen door thin-client alternatieven die goedkoper zijn, eenvoudiger te beheren en veiliger. De oplossing biedt host pooling voor een efficiënter gebruik van servermiddelen, verbeterde prestaties en minder stroomverbruik.

De Unisys CDS-oplossing maakt gebruik van Microsoft Windows en andere bekende Microsoft suites die standaard zijn in de enterprise desktopomgeving. Hiermee wordt de continuïteit van huidige gebruikers gegarandeerd, installatietijd gereduceerd en doorlopend beheer gestroomlijnd. Daarbij kunnen de oplossingen optioneel lokale bronnen elimineren zoals opslag op de PC, databeveiliging verbeteren en geautoriseerde gebruikers toegang geven tot gegevens en applicaties die zich op het bedrijfsnetwerk bevinden of op het internet.

"Met de nieuwe Unisys Consolidated Desktop oplossing bieden Unisys en Microsoft enterprise klanten een flexibele manier om Windows Vista te integreren in de dynamische real-time infrastructuur," zegt Scott Woodgate, director, Windows Product Management, Microsoft Corp. "De combinatie van Unisys services met Microsoft Windows Vista Enterprise Centralized Desktop helpt klanten om hun ICT-middelen efficiënter te gebruiken, gecentraliseerde datatoegang te behouden, operationele processen te stroomlijnen en de bedrijfscontinuïteit te verbeteren."

Verspreide en onderbezette e-mailomgevingen zorgen in toenemende mate voor problemen bij enterprise klanten die ernaar streven om energieverbruik door ICT te reduceren en operationele kosten te verminderen. De nieuwe Unisys Consolidated Solution for Microsoft Exchange Server 2007 adresseert deze uitdaging. De oplossing die kan worden toegepast op Unisys en andere enterprise servers, gebruikt consolidatietechnologieën die een hogere dichtheid van mailboxen per server mogelijk maakt. Deze benadering leidt tot een verbetert systeemgebruik met grotere beheerbaarheid, lager energieverbruik en gereduceerde operationele kosten.

Bij de uitrol voor een grote bank in Centraal Europa maakte deze oplossing het mogelijk om 62 servers die meer dan 3000 e-mailaccounts afhandelden te reduceren tot twee Unisys ES7000 Enterprise Servers met 42000 mailbox gebruikers en verbeterde voorzieningen voor rampherstel. Hiermee reduceerde de bank de infrastructuurkosten en verbeterde de capaciteit van medewerkers. Om tegemoet te komen aan wensen van de klant, werd de veiligheid vergroot en verbeterde de positie van de bank voor toekomstige groei.

Storagevirtualisatie verbetert datatoegang in de enterprise omgeving

De nieuwe Unisys Storage Virtualization-oplossingen helpen klanten om kosten te reduceren van onderhoud van meerdere storagesystemen die horen bij geïsoleerde serveromgevingen; overcapaciteit, vloeroppervlak en energieverbruik. De Unisys-oplossing verbetert de efficiency van storagemiddelen, beschikbaarheid van informatie en gebruik van bestaande storagefaciliteiten.

Unisys Storage Virtualization Solutions stelt klanten in staat om een centraal storagesysteem te ontwerpen en te implementeren die bestaat uit een gereduceerd aantal storage-arrays, die benaderd kunnen worden als virtuele bron via de componenten van een enterprise real-time infrastructuur. Servers 'zien' de storage arrays als een 'resourcepool' waarbij op ieder gewenst moment storage aan een applicatie kan worden toegewezen. Het complete storagesysteem kan worden beheerd met een enkele interface voor alle arrays.

Storage Virtualization Solutions maakt gebruik van Unisys assessment, implementatie, beheer en support services, in combinatie met best-in-class storage virtualisatietechnologie van partners van Unisys.

Nieuwe server vergroot mogelijkheden voor virtualisatie en verbruikt minder stroom

Binnen de high-end Unisys ES7000 enterprise serverfamilie, introduceert Unisys de ES7000 Model 7405R, Dit model vergroot de mogelijkheden voor de klant om gevirtualiseerd applicaties te hosten in een real-time infrastructuur. Met ondersteuning tot acht Quad-Core AMD Opteron processoren kan een enkele 7405R een volledige suite van gevirtualiseerde applicaties hosten. Het systeem biedt de nieuwe Rapid Virtualization Indexing technology waarmee geheugenbeheer voor gevirtualiseerde machines wordt verbeterd en prestaties geoptimaliseerd worden. Het nieuwe model biedt ook efficiënt ontwerp voor stroomvoorziening waarmee het energieverlies minimaal is en koeling verbeterd, dus minder stroomverbruik en lagere operationele kosten.

In een vergelijkende test met een two-socket quad-core commodity server - het type dat veel wordt gebruikt voor virtualisatie vandaag de dag - scoorde Model 7405R significant beter op gevirtualiseerde workloads. Het systeem ondersteunde 128 virtuele machines, tegen 12 op het andere systeem, met 66 procent minder kosten per virtuele machine. Daarbij reduceerde Model 7405R de driejarige total cost of ownership met 66 procent en zorgde voor 72 procent reductie van energieverbruik en koelingkosten.

De nieuwe ES7000 Model 7405R ondersteunt meerdere besturingssystemen waaronder: Microsoft Windows Server 2008 en 2003 Datacenter, Enterprise en Standard Editions; Microsoft Virtual Server; Red Hat Enterprise Linux; SUSE Linux Enterprise Server en Sun Microsystems Solaris 10.

De basisconfiguratie van de ES7000 Model 7405R met vier Quad-Core AMD Opteron 8356 processoren en 16GB geheugen is al beschikbaar voor minder dan $21.000.

Voor meer informatie over Unisys real-time infrastructure oplossingen, kijk op: http://www.unisys.com/products/solutions__infrastructure/index.htm

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.



Ingezonden persbericht