Samen `werken' voor vakantie 3 gezinnen


Een uniek gezamenlijk initiatief

VOORTHUIZEN, 20080603 -- Op 27 mei jl. hebben 120 medewerkers van de Stafafdeling Finance van Accountantskantoor KPMG tijdens hun jaarlijkse teambuilding keihard gewerkt. "We realiseren ons veel te weinig dat er ook dicht bij huis mensen zijn die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken", aldus Margreet Geuts-van Driel, vanuit het MT dit jaar verantwoordelijk voor het vormgeven van de Finance-dag. 6 Volwassenen en 12 kinderen uit Delft, Rotterdam en Den Haag kunnen nu van de zomer geheel verzorgd genieten van een week vakantie op Recreatiecentrum De Boshoek in Voorthuizen".

De dag speelde zich in zijn geheel af op De Boshoek. "Op de 15 hectare van het park is altijd werk, we hebben de faciliteiten voor grote gezelschappen en een fantastisch dorp direct naast de deur", vertelt Eric Otter, eigenaar van het park. "We stelden direct ons park en de bungalows beschikbaar en gingen aan de slag met het bedenken van verschillende bezigheden, want de bungalows moesten natuurlijk wel `verdiend' worden. Door In the Picture communicatie en organisatie uit Garderen, die door KPMG was gevraagd de dag te organiseren, werden de overige activiteiten bedacht. Zo gingen er 20 medewerkers op de fiets Voorthuizen in om bij de locale middenstand medewerking te vragen, waren er 12 medewerkers aan het bellen, mailen en faxen om leuke uitstapjes én nog veel meer te regelen en waren er 12 medewerkers druk aan de slag in de catering. Zij verzorgden de lunch en de barbecue en voorzagen hun collega's, die op het park aan het werk waren van drankjes. Hiermee verdienden zij een diner voor de gezinnen.

Niets `moeten', maar doen wat je leuk vindt!
De medewerkers van KPMG konden tijdens de dag zelf bepalen wat ze gingen doen, zowel tijdens het werk als tijdens het sport- en fungedeelte in de tweede helft van de dag. Voor dit onderdeel stonden alle faciliteiten van De Boshoek ter beschikking. Er gingen mensen tennissen, bowlen, midgetgolfen, zwemmen, biljarten of er op de fiets op uit. In de ochtend had men keus uit maar liefst 21 verschillende teams met diverse werkzaamheden. Aad lubbe van KPMG en verantwoordelijk voor de coördinatie van alle parkteams: "Juist die enorme keuzevrijheid maakte het zo uniek. Mensen zijn immers goed in wat ze leuk vinden. Daarbij kwamen ze in teams terecht op basis van hun affiniteit met het onderwerp en niet omdat Jantje of Pietje ook in dat team zat. Hierdoor leerden ze ook andere collega's beter kennen en ontstond er een enorme saamhorigheid en gedeeld draagvlak voor het project.

Een maatschappelijk betrokken win-win situatie
Een aantal medewerkers was niet meer te stoppen. Tijdens de gezamenlijke lunch brachten de medewerkers van de cateringteams hun belteam collega's de lunch. Ook 2 fietsteams kwamen maar niet terug uit het dorp en een aantal parkteams bleef `snoeien' terwijl de sjofel al in de schuur stond. Het was echt hartverwarmend en ze hebben bovenverwachting veel voor elkaar gekregen!.
"Ik ben héél blij voor de gezinnen ze gaan echt genieten van een heerlijke vakantie deze zomer!" sluit Ron van Leeuwen van de Stichting Mara in Rotterdam af. Als bemiddellaar van de gezinnen en mede verantwoordelijk voor het Mara project Rita's Reisbureau, hoopt hij dat veel organisaties dit maatschappelijk betrokken initiatief zullen volgen en de stichting nog veel meer gezinnen op deze manier een vakantie kan bezorgen.





In the Picture B.V.