Ingezonden persbericht



Datum: 19 mei 2008

NOS Studio Sportzomer: dagelijks late avondprogramma vanuit Zwitserland

Vier dagen voordat het eerste fluitsignaal in Bern klinkt, start de NOS op dinsdag 3 juni met de dagelijkse uitzendingen van NOS Studio Sportzomer op Nederland 1. In dit live programma ontvangt Jack van Gelder tussen 22.45 en 23.30 uur bekende gasten in Château de Duillier vlakbij Genève, centraal gelegen in de buurt van het trainingskamp van het Nederlands elftal in Lausanne en de speelstad Bern. De voetbaldag en het Oostenrijkse en Zwitserse leven passeren uitgebreid de revue.

In het sfeervolle Château de Duillier, net buiten Nyon, praat Jack van Gelder met prominenten van binnen en buiten de voetbalwereld over het EK in Oostenrijk en Zwitserland en de prestaties van Oranje in het bijzonder. Naast regelmatige gasten zoals Hugo Borst, maken onder meer André Rieu, Yvon Jaspers, Ruben Nicolai, Raemon Sluiter, Andries Knevel en Guus Meeuwis hun opwachting. Samen blikken ze terug op de hoogtepunten en samenvattingen van de gespeelde wedstrijden en kijken vooruit op de komende duels. Verschillende analytici, onder wie Danny Blind, Mario Been en Gertjan Verbeek schuiven bij Jack van Gelder aan tafel en geven hun visie op de wedstrijden.

NOS Studio Sportzomer komt van 3 tot en met 22 juni (tot en met de kwartfinale) vanuit Château de Duillier. Op wedstrijddagen van Oranje komt het programma live vanuit het Wankdorfstadion in Bern. Als Nederland na de kwartfinales nog deelneemt aan het EK, blijft het programma vanuit Zwitserland komen. Als Nederland eventueel is uitgeschakeld, verhuist het programma naar Studio 7 in Hilversum.

NOS Studio Sportzomer

In NOS Studio Sportzomer staan de grote sportevenementen die de NOS deze zomer live uitzendt centraal. Het late avondprogramma staat tot en met de finale op 29 juni in het teken van het EK Voetbal. Vanaf 5 juli is er de Tour de France, NOS Studio Sportzomer komt dan vanaf wisselende locaties in Frankrijk. Tijdens de Olympische Spelen is Peking het decor voor NOS Studio Sportzomer.

NOS Studio Sportzomer (live vanuit Zwitserland)

Elke dag op Nederland 1

Van 3 juni tot en met 6 juni 22.15 - 23.00 uur

Van 7 juni tot en met 29 juni 22.45 - 23.30 uur

Herhaling in de nacht (00.00 - 00.45 uur) en de volgende dag (16.30 - 17.15 uur)

Noot voor redacties,